Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μιχελάκης: «Λαγός στα δύσκολα η κυβέρνηση»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση αποτελεί «παγκόσμιο αρνητικό πρότυπο αναξιοπιστίας, υποκρισίας και αναποτελεσματικότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των νέων μέτρων.

Με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι αναβάλλει την ψήφιση νέων μέτρων για τις αρχές Ιουνίου, ο Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι «μπορεί με αυτό να βοηθήσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κάνουν Πάσχα στις περιφέρειές τους, όμως η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δεν αναθεωρεί, απλώς αναβάλλει τα επώδυνα».

Ο κ. Μιχελάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν πήρε μέτρα όταν έπρεπε, δεν δανείστηκε φθηνά όταν μπορούσε, σταμάτησε τις αποκρατικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η ΝΔ, κατήργησε τον αναπτυξιακό νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης, ακύρωσε τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και ενώ, αύξησε φόρους και μείωσε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, κινήθηκε «με ρυθμούς χελώνας» σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Δηλαδή η κυβέρνηση Παπανδρέου στα επώδυνα γίνεται λαγός και στις μεταρρυθμίσεις μεταμορφώνεται σε χελώνα. Σε ελάχιστο χρόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ. Αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό πρότυπο αναξιοπιστίας, υποκρισίας και αναποτελεσματικότητας», είπε.

Σε ερώτηση αν και η ΝΔ θα αλλάξει την ημερομηνία παρουσίασης του δικού της οικονομικού προγράμματος απάντησε πως «εμείς δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε και δεν μας αφορά αυτή η ιστορία».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η πρώην υπουργός Βάσω Παπανδρέου σε δηλώσεις της στο site του Βήματος είπε πως θεωρεί ότι «αν είχαμε δράσει έγκαιρα θα είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος όσων ακολούθησαν» αλλά και ότι «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο νέων δανείων και νέων μνημονίων».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για εκλογές. «Το θέμα των πρόωρων εκλογών μπορεί να το αποφασίσει η κυβέρνηση. Εμείς είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Καλοδεχούμενες όποτε κι αν γίνουν», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, ενώ, σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επαναφέρει, διαψεύδει και ξαναεπαναφέρει το σενάριο των πρόωρων εκλογών ως μέσο απεγκλωβισμού από «τα αδιέξοδα της πολιτικής της».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε