Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΜΚΟ: “Βουλευτές πίσω από τις ΜΚΟ φαντάσματα αλλά δεν λέμε ονόματα”

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο. κατήγγειλαν ότι πολιτικά πρόσωπα κρύβονται πίσω από υπεράκτιες εταιρείες και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «φαντάσματα», αρνήθηκαν όμως να δώσουν ονόματα. Στον Εισαγγελέα στέλνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, τα πρακτικά της συνεδρίασης, προκειμένου των καταγγελιών να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή όσα είπε ο Εκπρόσωπος της Μ.Κ.Ο. «Σύμπραξις», Βασίλης Τακτικός, για τη συμμετοχή τέως και νυν βουλευτών σε «μπίζνες» με τα κονδύλια που δίνονταν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Συγκεκριμένα μίλησε για οργανώσεις που είχαν μόνο… «σφραγίδα» και όχι έργο αλλά και άλλες… «φαντάσματα», στις οποίες συμμετείχαν και πολιτικά πρόσωπα, όπως και για off-shore εταιρείες που ιδρύθηκαν με μόνο στόχο τη διακίνηση χρημάτων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, αλλά και οι βουλευτές Μανώλης Μπεντενιώτης (ΠΑΣΟΚ) και ο Γιάννης Τραγάκης (Ν.Δ.) αντέδρασαν έντονα και απαίτησαν πει συγκεκριμένα ονόματα, ενώ τα πρακτικά της συνεδρίασης θα σταλθούν στον Εισαγγελέα.

Στο τέλος, ο κ. Τακτικός ανασκεύασε όσα είχε πει, τονίζοντας πως αναφερόταν στην υπόθεση Ζαχόπουλου, η οποία ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη χωρίς να έχουν εντοπιστεί αδικήματα. Όπως όμως του επεσήμαιναν και τα μέλη της Επιτροπής, ο κ. Ζαχόπουλος ήταν Γεν. Γραμ. του υπ. Πολιτισμού και όχι βουλευτής…!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε