Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος ΔΕΝ θα πάρουν τα αναδρομικά οι τ. βουλευτές!

Μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος ΔΕΝ θα πάρουν τα αναδρομικά οι τ. βουλευτές!

– Παιχνίδι εντυπώσεων από τεως και νυν βουλευτές
– Tι είπε στο Newsit ο εργατολόγος, Δημήτρης Περπατάρης
– “Θλιβερό θέαμα οι διεκδικήσεις”, λέει ο Κ.Μητσοτάκης

‘Αρα κοροϊδευόμαστε. Κι αυτό γιατί στο επικοινωνιακό γαϊτανάκι που έχει ξεκινήσει αυτές τις ημέρες με εκείνους που εμφανίζονται λάβροι κατά των τ. βουλευτών συμμετέχει και το υπ. Οικονομικών το οποίο λέει οτι αναζητεί νομική φόρμουλα για να λύσει το θέμα και να μην πάρουν τα χρήματα οι τεως βουλευτές.

Όπως δήλωσε στο Newsit o εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης “μόνο μέσα από μία συνταγματικής ισχύος ρύθμιση μπορεί να ξεπεραστεί το μόνιμο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τη διεκδίκηση αναδρομικών ποσών αποζημίωσης από συνταξιούχους βουλευτές αλλά εν δυνάμει και εν ενεργεία σε σχέση με τη συνάρτηση των αποδοχών τους από αυτές των ανώτατων δικαστικών λειτουργών. Και αυτο για να αποφευχθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της ομαδικής διεκδίκησης τρομακτικών ποσών που επιβαρύνουν το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή τον έλληνα φορολογούμενο, τη στιγμή που οι βουλευτές με νομοθετική ρύθμιση που οι ίδιοι ψήφισαν είχαν εξαιρέσει για το χρονικό διάστημα από το 2003 μέχρι 1/1 του 2008 τη συσχέτιση των αναδρομικών αυξήσεων που δόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς. Θεωρώ οτι είναι ένα φαινόμενο το οποίο προκαλεί την κοινωνία και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που έχουν υποστεί απανωτά κύματα περικοπών των αποδοχών τους στο όνομα της εφαρμογής του μνημονίου, ρυθμίσεις που με την ψήφο τους οι ίδιοι έχουν καθιερωσει και νομοθετήσει“.

Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit o εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης:

Θέση για το θέμα πήρε σήμερα και ο επίτιμος προεδρος της ΝΔ, ο οποίος είπε οτι «Το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών να πάρουν και αυτοί τα αναδρομικά που πήραν οι δικαστικοί, την περίοδο 2003-2007, ήταν θλιβερή αλλά και αναμενόμενη συνέπεια μιας σειράς λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος στην αντιμετώπιση του δύσκολου και σύνθετου θέματος μισθολογίου και συντάξεων των δικαστικών λειτουργών με τους οποίους συνταγματικά εξομοιώνονται, από απόψεως αποδοχών, οι βουλευτές».

Εν τω μεταξύ ελάχιστοι τέως βουλευτές εμφανίζονται για να υποστηρίξουν την στάση τους, ενώ και οι δικηγόροι που τους εκπροσωπούν είναι άφαντοι.

Η αποκάλυψη – βόμβα ότι υπάρχουν 800 με 850 υποθέσεις βουλευτών συνταξιούχων που εκκρεμούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, οι οποίοι την ώρα που η κοινωνία στενάζει απαιτούν να ισχύσει και για τους ίδιους η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστών για το χρονικό διάστημα 2003-2007, προκάλεσε τουλάχιστον την κατακραυγή.

Το Newsit έχει επικοινωνήσει με αρκετούς τέως βουλευτές αλλά και με την ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών και οι απαντήσεις τους ήταν αποκαλυπτικές.

Η κα Νόρα Κατσέλη, αδελφή της υπουργού Απασχόλησης, μίλησε για άκρατο λαϊκισμό. Ο Κίμων Κουλούρης είπε οτι δεν περιμένει τίποτα από ένα κράτος που είναι στα όρια της πτώχευσης, ενώ ο αντιπρόεδρος της ένωσης τ. βουλευτών και ευρωβουλευτών κ. Αριστείδης Τσιπλάκος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ένωση δεν ασχολείται με τις οικονομικές διεκδικήσεις των βουλευτών και πως ο καθένας κινείται νομικά μόνος του. Δεν παρέλειψε βεβαίως να μαλώσει τους δικαστές (που πήραν τα αναδρομικά) λέγοντας: “Δεν είναι δυνατόν να μας επικρίνουν αυτοί που τα πήραν ήδη”.

Εκτός από τους παραπάνω και με τα στόματα ολων κλειστά πληροφορίες αναφέρουν οτι μεταξύ των διεκδικούντων τα αναδρομικά είναι ο κ. Ζακολίκος, ο κ. Πυλαρινός και η κα Καλδή.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν με τον πιο απερίφραστο τρόπο την προκλητική διεκδίκηση των «χρυσών» αναδρομικών, ενώ οι βουλευτές όλων των πτερύγων της Βουλής «άδειασαν» με ηχηρό τρόπο τους πρώην συναδέλφους τους.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε χθες πως οι τέως βουλευτές δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αναδρομικά. Στόχος του υπ. Οικονομικών είναι να μπει τέλος στη «βιομηχανία» των δικαστικών προσφυγών, στην οποία συμμετέχουν με την υποστήριξη δικηγορικών γραφείων συνταξιούχοι βουλευτές αλλά και συγγενείς όσων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, μεταξύ αυτών χήρες και ανύπαντρες θυγατέρες.

«Το υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει σε χθεσινή γραπτή δήλωση ότι «δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση». Αποδοκίμασε, μάλιστα, τις ενέργειες αυτές σημειώνοντας ότι «το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία».

Παρέμβαση στο θέμα έκανε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, ο οποίος βρισκόμενος σε επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία δήλωσε πως «όλοι θα πρέπει να συναισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών που περνά ο τόπος και των επώδυνων θυσιών που επωμίζονται οι πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπέρ της αύξησης παρά την κατακραυγή ο βουλευτής της Ν.Δ Δ.Σταμάτης!

Προκαλούν τους ‘Ελληνες οι συνταξιούχοι εθνοπατέρες! – Ζητούν αναδρομικά ενώ γίνονται περικοπές μισθών!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε