Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μόσιαλος: “Να εξαιρεθούν από το κούρεμα οι έλληνες πολίτες που έχουν ομόλογα”

“Αν συμμετάσχει και η ΕΚΤ στο κούρεμα του ελληνικού χρέους, αν συμβεί αυτό, τότε θα πρέπει να εξαιρεθούν οι έλληνες πολίτες που αγόρασαν ομόλογα ως μονάδες”, είπε μιλώντας στο Ν.Ευαγγελάτο ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ.Μόσιαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash, είπε ότι για τις αποφάσεις που θα ληφθούν τα επόμενα 24ωρα είναι υπεύθυνα και τα τρία κομματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και όχι μόνο η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

“Να δούμε ποιό είναι το διακύβευμα. Τι θα γλυτώσουμε σε επίπεδο χρέους. Το ύψος του PSI και με ποιές προϋποθέσεις θα γίνει”, είπε και συνέχισε: “Είναι πολύ δύσκολο να μείνει η ΕΚΤ έξω από αυτή την υπόθεση. Με κάποιο τρόπο θα πρέπει να συμμετάσχει. Μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους της τάξης του 70%.”

Εδώ εξήγησε ότι αν είναι τόσο μεγάλο το κούρεμα του χρέους τότε πρέπει να γίνει μια προσπάθεια από την ελληνική κυβέρνηση να εξαιρεθούν οι έλληνες πολίτες που έχουν ομόλογα, από αυτή την διαδικασία.
“Δεν είναι μεγάλο το ποσό. Είναι περίπου 4 με 6 δις.Πρέπει να υπάρξει μια ειδική διαδικασία. Είτε μικρότερο κούρεμα, είτε πλήρης εξαίρεση για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην εσωτερική αγορά ομολόγων. Μιλάμε για άτομα”, είπε ο κ. Μόσιαλος.

Ακούστε τι είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παπαδήμος – Νταλάρα στις 18.30 – Ό.Ρεν : Συμφωνία σήμερα…

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε