Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Mπακογιάννη: Σίγουρα η ΔΗΣΥ στη Βουλή – Επίθεση στον Σαμαρά ότι κλέβει τις ιδέες τους

Mπακογιάννη: Σίγουρα η ΔΗΣΥ στη Βουλή – Επίθεση στον Σαμαρά ότι κλέβει τις ιδέες τους

Βέβαιη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή εμφανίστηκε, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι, η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Βλέπουν απόψε όλοι εδώ το αυξανόμενο ρεύμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, την πορεία της νίκης και της εισόδου της στη νέα Βουλή» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα η κ. Μπακογιάννη και χαρακτήρισε το κόμμα της κίνημα ευθύνης και ανατροπής ανάμεσα «στους δύο αδιόρθωτους των τέως “μεγάλων” κομμάτων και στους “επτά της δραχμής”».

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για κολοσσιαίες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο λαός, καταλογίζοντάς τους ατολμία να κάνουν ριζικές αλλαγές.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνες, όμως, απέδωσε ονομαστικά στην Αλέκα Παπαρήγα, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και άλλους πολιτικούς αρχηγούς «στη φαιοκόκκινη συμμαχία», κατηγορώντας τους ότι πατάνε στον πόνο του λαού, βάζοντας το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον του τόπου.

«Τα “κόμματα της δραχμής”, τα κόμματα της χρεοκοπίας, σας καλούν να αυτοκτονήσετε για να γιγαντωθούν εκλογικά εκείνα» συνέχισε και λίγο μετά ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους.  «Σας εξαπατούν ότι, ακόμα και αν εμείς αθετήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας, οι άλλοι μας τρέμουν και γι’ αυτό δεν θα τολμήσουν να μας βγάλουν από το ευρώ. Κούνια που τους κούναγε» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη δε «σε δημοκράτες και Ευρωπαίους πολίτες που παραμένουν οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων μικρών φιλελεύθερων κομμάτων», είπε πως η θέση τους είναι στη Δημοκρατική Συμμαχία.

«Ελάτε να σπάσουμε μαζί το αμετανόητο δίπολο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Υπάρχει μια σταθερή, τολμηρή, ευρωπαϊκή, τρίτη οδός, η μόνη αληθινά ικανή να συντελέσει στη σωτηρία της πατρίδας. Έτσι κι αλλιώς κανείς απ’ τους πρώην “μεγάλους” δεν θα έχει αυτοδυναμία» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι παρουσιάζει προτάσεις που από μήνες έχει υποβάλλει η Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή, ως δικές του ιδέες και ως «επαναστατική αλλαγή» και επεσήμανε ότι η ίδια πέρασε την πρότασή της από την ομάδα των Φιλελεύθερων Ευρωπαίων Δημοκρατών.

«Εμείς περάσαμε ολόκληρα προγράμματα υπέρ της Ελλάδας στη μεγάλη μας πολιτική ομάδα, όταν ο κ. Σαμαράς σιωπούσε για να μην δεχθεί γενικευμένη επίθεση» σημείωσε και ολοκληρώνοντας την ομιλία της εκτίμησε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της έκανε ξεχωριστή αναφορά στους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές στα 10 χλμ μαραθώνιας κολύμβησης, Μαριάννα Λυμπερτά και Σπύρο Γιαννιώτη.  «Τη μεγάλη μας ελπίδα για το χρυσό στο Λονδίνο. Ο Γιαννιώτης θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα απ’ την Ολυμπία. Και η παρουσία του εδώ σήμερα εδώ, όπως και της Μαριάννας, συμβολίζει τη φλόγα της νίκης που θα ανάψει την Κυριακή για τη Δημοκρατική Συμμαχία. Είναι και οι δυο τους σύμβολα της Ελλάδας που αγωνίζεται μεθοδικά. Που αντέχει! Που νικά!» είπε η κα Μπακογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε