Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπαλάφας για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ: Μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, αλίμονο

Μπαλάφας για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ: Μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, αλίμονο

Για τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο κατά των προσφύγων αλλά και για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, μίλησε στο ραδιόφωνο North 98 της Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Για τις δηλώσεις του κ. Ν. Φίλη για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο κ. Μπαλάφας είπε: «Το ΠΑΣΟΚ ξεπερνώντας τον εναγκαλισμό με τον νεοφιλελευθερισμό υπάρχει ενας χώρος που τοποθετείται θετικά στα ζητήματα της κοινωνικής δικαιοσύνης παρά τις διαφορές, που μπορει να βρει κοινό βηματισμό αλίμονο. Εδώ εμείς βρήκαμε κοινό βηματισμό, θετικά το λεω, με ενα κόμμα με το οποίο μας χώριζαν σημαντικές διαφορές και στο ονομα του εθνικού συμφέροντος. Βρήκαμε κοινο βηματισμό και προχωρήσαμε ολα αυτα τα χρόνια. Προφανώς μπορει να υπάρξουν και άλλα τέτοια δείγματα, ωριμάζοντας οι συνθήκες.  Εμεις τιμάμε την συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ είναι νομιμοποιημένη.

Για την κατάσταση στο θέμα των προσφύγων και ειδικότερα για τις αντιδράσεις ομάδας κατοίκων στο Ωραιόκαστρο που δεν θέλουν προσφυγόπουλα στα σχολεία τους είπε: «Εγώ μπορώ να καταλάβω μια ανησυχία ενός καλοπροαίρετου γονιού που το διαφορετικό, το καινούργιο, το ξένο, κάπως τον φοβίζει. Εδω ομως δεν έχουμε αυτό. Το υπουργείο Παιδείας και εμείς και το υπουργείο Υγείας έχουμε κάνει πολυ μεγάλη προσπαθεια ενημέρωσης και όλος ο κοσμος εχει πειστεί οτι δεν υπαρχει κανένα πρόβλημα. Όλα τα παιδάκια απο 6, 7 η 12 χρόνων να παρακολουθούν σε απογευματινές ώρες μαθήματα για να μπορέσουν να προχωρήσουν να μάθουν δέκα πράγματα. Μπορώ να καταλάβω κάποιες ανησυχίες αλλά στεκόμαστε και τα τρία Υπουργεία και η κυβέρνηση αντίθετοι στο μίσος για παιδάκια απο μια μικρή μειοψηφία που καπηλεύονται κάποιες ανησυχίες για να δημιοργήσουν κάποιο πρόβλημα στον κόσμο».

Και συνέχισε: «Όλους τους προγόνους των πολιτικών όλων αυτών των τύπων τους φουσκωτούς που το παίζουν εκ του ασφαλούς τσαμπουκάδες δεν τους θυμάμαι σε δύσκολες ωρες της Ελλάδας, αλλά τους πολιτικούς τους προγόνους δεν εννοώ αυτούς που σήμερα ειναι νέοι, ηταν πάντα είτε με τους Γερμανούς, δοσίλογοι, μαυραγορίτες παλιότερα χουντικοί κλπ αυτοί ειναι οι πρόγονοι τους οι πολιτικοί, δεν θα κάνουν κουμάντο αυτοί.

Στο ερώτημα αν έχουν πολιτικά κίνητρα αυτοί που αντιδρούν στο Ωραιόκαστρο απάντησε: «Μίλησα για πολιτικούς προγόνους τους, αλλά είναι αυτή η αντίληψη η οποία δεν ειναι πολυ πατριωτική, ελληνική και πολυ εθνική. Υπάρχουν κόμματα που ειναι σαφώς σαν την Χρυσή Αυγή που ειναι σαφώς ενάντια στα μετρα αυτά αλλα φοβάμαι οτι ορισμένες φορές ο τρόπος που λειτουργούν και κάποια άλλα κόμματα δεν εχουν αποφασιστικό μέτωπο ενάντια στη λογική και την πρακτική του μίσους, του διχασμού κλπ. Νομίζω οτι οι ´Ελληνες οφείλουμε ανάλογα με την παράδοσή μας να στεκόμαστε διαφορετικά. Αυτή είναι η δύναμη της Ελλάδας και η ακτινοβολία του πολιτισμού της».

Στο ερώτημα αν στέκονται δίπλα στην προσπάθεια όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου είπε: «Πρέπει να στέκονται όλο και περισσότερο. Θα ήθελα μερικές φορές να ειναι πιο ξεκάθαρες οι θεσεις τους και αυτη την προσπάθεια κάνουμε σαν υπουργείο». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε