Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπαρόζο: Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες – Αξίζει τη στήριξή μας

Μπαρόζο: Η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες – Αξίζει τη στήριξή μας

H Ελλάδα καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και η ελληνική κυβέρνηση αξίζει τη στήριξή μας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες, ο Ζ. Μπαρόζο υπεραμύνθηκε της πολιτικής δημοσιονομικής σταθεροποίησης που ακολουθείται στα κράτη- μέλη της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί θα πρέπει να τηρηθούν. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πολιτική αυτή θα πρέπει να συνδυαστεί με περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τις αδύναμες χώρες με στοχευμένες δράσεις για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, κυρίως τους νέους που πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη δεν είναι ούτε μονόπλευρη αλλά ούτε και δογματική και λαμβάνει υπόψη τις βραχυπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στα κράτη- μέλη. Χαρακτηριστική, όπως είπε, της ευελιξίας που επιδεικνύει η ευρωζώνη σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι η χορήγηση διετίας στην Ισπανία και ενός έτους στην Πορτογαλία σχετικά με την υποχρέωση μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3%.

Ο Ζ. Μπαρόζο τάχθηκε κατά της χαλάρωσης της πειθαρχίας, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη παραβίαση των κανόνων δεν θα συνέβαλε στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Διαβάστε

Μπαρόζο: Δύσκολο το 2013 αλλά η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Μπαρόζο σε Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία πρέπει να παραμείνει “στον δρόμο της σταθερότητας και των μεταρρυθμίσεων”

Συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ-Γιούνκερ-Μπαρόζο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε