Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μπαρόζο καλεί Παπαδήμο – Θα συναντηθούν την Τετάρτη

Μια μέρα πριν από την έκτακτη Σύνοδο του Eurogroup, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Κομισιόν.

Το ραντεβού Παπαδήμου-Μπαρόζο ορίστηκε για τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) το μεσημέρι της Τετάρτης και ανακοινώθηκε επίσημα από την εκπρόσωπο της Επιτροπής, Πία Αρεκίλντε.

Η συνάντηση «κλείστηκε» την Κυριακή, όταν οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία. Θα συζητήσουν την εφαρμογή των μέτρων του δεύτερου προγράμματος, την ταχεία απορρόφηση των πόρων της ΕΕ για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και το έργο της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά την απόφαση του Eurogroup την περασμένη εβδομάδα για το δεύτερο πρόγραμμα, στο οποίο υπογραμμίζεται η σημασία ενίσχυσης της ανάπτυξης στην Ελλάδα και τόνωσης της απασχόλησης των νέων. Προς το σκοπό αυτό, πρόσθεσε η Πία Αρεκίλντε, βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να εξετάσουν με τις ελληνικές αρχές τρόπους σχετικά με την τόνωση της απασχόλησης των νέων.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, ανέφερε ακόμη, ότι μεταξύ άλλων οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής, όπως π.χ. στους αυτοκινητόδρομους, στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην υλοποίηση των προγραμμάτων που περιλαμβάνει το πακέτο ΕΣΠΑ της περιόδου 2000-2006, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και στη βελτίωση της διοικητικής δομής με στόχο την αύξηση της απορροφητικότητας των κοινοτικών πόρων.

Η συνάντηση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα συμμετάσχουν οι κοινοτικοί Επίτροποι για την οικονομία, Όλι Ρεν, για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, για την απασχόληση Λάζλο Άντορ και για τον προϋπολογισμό, Γιάνος Λεβαντόβσκι. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και σύντομη συνέντευξη Τύπου.

Η Πία Αρεκίλντε εξέφρασε την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και την πεποίθησή της για την πιστή εφαρμογή των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

BILD: Δισεκατομμύρια για τους Έλληνες – STOP!

Ώρα Ελλάδας στη γερμανική Βουλή – Στις 18:00 η κρίσιμη ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο στήριξης

“Θησαυρίσαμε στην Ελλάδα με τις πωλήσεις όπλων”,παραδέχονται οι Γερμανοί!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε