Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπεγλίτης: «Είμαστε έτοιμοι για ανασχηματισμό»

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για ανασχηματισμό και ήδη το ΠΑΣΟΚ δήλωσε έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

Το είπε ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Μπελγίτης, ανακοινώνοντας παράλληλα πως την προσεχή Τετάρτη, με τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, θα Ανοίξουν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Η πρωτοβουλία για ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανήκει στον κ. Παπαδήμο, είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Μπεγλίτης και πρόσθεσε ότι «ασφαλώς αν τεθεί ένα τέτοιο θέμα είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε σε διάλογο, σε συνεργασία με τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας τόνισε την ανάγκη να επιτύχει στο έργο της η κυβέρνηση Παπαδήμου και πρόσθεσε: «δεν είναι αυτό μόνο συνάρτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, της ικανότητας του ίδιου του πρωθυπουργού -που είναι αδιαμφισβήτητη- και των στελεχών της κυβέρνησης. Είναι συνάρτηση και του περιβάλλοντος του ευρωπαϊκού χώρου και των εξελίξεων που τρέχουν στον ευρωπαϊκό χώρο».

Στα εσωκομματικά, όλα τα βλέμματα στρέφονται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου θα συμμετάσχουν όλα τα στελέχη του Κινήματος, μεταξύ τους και όσοι μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας.

«Θα γίνει μια πρώτη ανοιχτή δημοκρατική συζήτηση για το που βρισκόμαστε, ποιές είναι οι σημερινές οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, πως προχωρεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, ποιές είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη και στη χώρα μας, ποιές είναι οι δυσκολίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας.

Πως βρεθήκαμε εδώ μετά από μια πολύ δύσκολη δίχρονη κυβερνητική θητεία, ποιό είναι το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα για την παράταξή μας και ενόψει των εκλογών, όποτε αυτές και αν γίνουν. Ασφαλώς όλα πρέπει να απαντηθούν -και θα απαντηθούν- γιατί αναγνωρίζω ότι όλοι στέκονται με την αναγκαία ευθύνη, απέναντι στην ιστορία και το μέλλον της παράταξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παραιτείται o Παπανδρέου απο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με στελέχη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε