Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπέρδεμα με τον ανασχηματισμό – Τα ονόματα για την Επιτροπή της σωστής λειτουργίας

Μπέρδεμα με τον ανασχηματισμό – Τα ονόματα για την Επιτροπή της σωστής λειτουργίας

Τελικά τίποτα δε είναι δεδομένο όσο αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς φαίνεται ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό μια τέτοια κίνηση. Τα πράγματα μπλέχτηκαν ακόμη και περισσότερο μετά την απόφαση των 3 αρχηγών να συγκροτήσουν μια Επιτροπή από στελέχη των τριών κομμάτων για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης.

Μάλιστα λέγεται ότι μπορεί να είναι 2 ή 3 οι Επιτροπές καθώς υπάρχουν σκέψεις να διαμορφωθούν κύκλοι συντονισμού οικονομικός, κοινωνικός, θεσμικός…) του κυβερνητικού έργου με τους 3 αρχηγούς να έχουν φυσικά τον τελικό λόγο.

Ήδη καταγράφεται έντονος προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας καθώς οι υπουργοί θα βρίσκονται ουσιαστικά υπό τον ασφυκτικό κλοιό των αρχηγών, των τροϊκανών και των συντονιστών, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη παρά ενίσχυση και αναβάθμιση της εύρυθμης λειτουργίας της κυβέρνησης!

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο για τον χρόνο και το περιεχόμενο του ανασχηματισμού. Όσον αφορά το ζήτημα των αντιπροέδρων μάλλον ναυαγεί από τη στιγμή που ο Φώτης Κουβέλης δεν πείθεται προκειμένου να αναλάβει ένα τέτοιο πόστο, ενώ για την κυβέρνηση ή για Επιτροπές Συντονισμού από το ΠΑΣΟΚ ακούγονται τα ονόματα των: Γιάννη
Μανιάτη, Φίλιππου Σαχινίδη, Θάνου Μωραϊτη, Εύης Χριστοφιλοπούλου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργου Κουτρουμάνη, Χρήστου Πρωτόπαπα.

Από τη ΔΗΜΑΡ ακούγονται τα ονόματα των Σπύρου Λυκούδη, Νίκου Τσούκαλη, Δημήτρη Χατζησωκράτη, Ανδρέα Παπαδόποιυλου, Σάκη Παπαθανασίου.

Να σημειωθεί μεταξύ των θέσεων στην κυβέρνηση και στις επιτροπές θα υπάρχει ασυμβίβαστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Δεν θα γίνει ανασχηματισμός” λέει ο Χατζησωκράτης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε