Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μπήκαν οι υπογραφές παρουσία Σαμαρά στην συμφωνία COSCO – HP

Μπήκαν οι υπογραφές παρουσία Σαμαρά στην συμφωνία COSCO – HP

– Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς την υπογραφή της συμφωνίας
– H συμφωνία θα αυξήσει το φορτίο του Πειραιά κατά 50%
– Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
– Εντός του μήνα αναμένεται να υπογραφεί και η συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της κινεζικής εταιρείας διαμετακομιστικού εμπορίου COSCO και της αμερικανικής τεχνολογικής εταιρείας Χιούλετ Πάκαρντ για τη μεταφορά των προϊόντων της δεύτερης στη Νοτιοανατολική και την Κεντρική Ευρώπης, μέσω του λιμανιού του Πειραιά και του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί όχημα ισχυρής ανάπτυξης για όλα την Ελλάδα» τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα, με τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με το Θριάσιο ολοκληρώνει στρατηγικά δίκτυα και υποδομές που απελευθερώνουν επενδύσεις.

«Δίνουμε το δικαίωμα στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στις δύσκολες αυτές ώρες, που πρέπει να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός, χαιρετίζοντας την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της COSCO και της Hewlett-Packard, δύο εταιρειών παγκόσμιας εμβέλειας, που -όπως είπε- χρησιμοποιούν τις υποδομές της χώρας και δραστηριοποιούνται στο νέο πλαίσιο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της COSCO, τόνισε πως ανάλογες επενδύσεις δίνουν μια νέα δυναμική εδραιώνουν τον Πειραιά στο διεθνή χάρτη.

«Τέτοιες επενδύσεις βοηθούν τον τόπο μας και αντιμετωπίζουν την ανεργία, που παραμένει προτεραιότητα. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ανάλογες κινήσεις οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας τις δύο πλευρές εκπροσωπούν ο διευθύνων σύμβουλος της HP Ελλάς Πυθαγόρας Παπαδημητρίου και ο γενικός διευθυντής της Cosco Ελλάς Άγγελος Καρακώστας.

Παρόντες είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κώστας Μουτζούρης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, ο υπουργός Παιδείας Κωνταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Πτωχός και ο αμερικανός πρέσβης Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.

Εντός του μήνα αναμένεται να υπογραφεί και η συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η συμφωνία ανάμεσα στην COSCO, την HP και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει την εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.

Από τον Πειραιά, τα προϊόντα της HP θα διανέμονται προς τους τελικούς προορισμούς, θαλάσσια μέσω της COSCO και σιδηροδρομικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αρχικά αναμένεται να δρομολογηθούν δύο συρμοί την εβδομάδα, οι οποίοι θα μεταφέρουν 40 containers ο καθένας, ενώ υπολογίζεται ότι σε διάστημα ενός περίπου έτους θα διακινούνται δύο τρένα ημερησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η υπογραφή της συμφωνίας COSCO-HP-ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Οικονομία

Θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα φέρνει στην Ελλάδα η συμφωνία μαμούθ ΗP-COSCO-ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Ελλάδα

Θέλουν και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Κινέζοι – Τι δείχνει το super deal του Πειραιά – Οικονομία

Συμφωνία – μαμούθ για την Ελλάδα! Τα προϊόντα της Hewlett Packard θα φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Cosco από τον Πειραιά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Οικονομία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε