Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπιρμπίλη: “Ποιός υπουργός θα έβαζε την υπογραφή του για να πωληθεί σε χαμηλή τιμή πακέτο μετοχών ΔΕΚΟ;”

“Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου”, δήλωσε η Τίνα Μπιρμπίλη αναφερόμενη στο σήριαλ που έγινε από κάποιους μετά από συνέντευξη που παραχώρησε χθες σε εφημερίδα και στην οποία τασσόταν υπέρ της άποψης ότι το Δηµόσιο πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο στα δίκτυα της ΔΕΗ, του φυσικού αερίου και της ΕΥΔΑΠ.

Με δυο ναι και ένα όχι απάντησε η υπουργός ΠΕΚΑ για τις αποκρατικοποιήσεις.

Mιλώντας σήμερα με δημοσιογράφους η κα Μπιρμπίλη είπε ναι το κράτος πρέπει να εξακολουθεί να διατηρεί τον έλεγχο του δικτύου. Να δοθεί είπε μεν το management σε ιδιώτες, αλλά να μην πωληθεί πακέτο μετοχών και εξήγησε γιατί:

“Αν πωληθεί”, είπε, “πακέτο μετοχών αυτή την στιγμή που η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ είναι χαμηλή τότε το Δημόσιο θα χάσει.” Και έδωσε και παράδειγμα: “Το κράτος τώρα εχεοι το 51%. Αν πουλήσει το 15% και πάει στο 36% τότε όλη αυτή η κίνηση θα αποφέρει στο Δημόσιο ΜΟΝΟ 250 εκατομμύρια ευρώ”.

Μάλιστα η κα Μπιρμπίλη προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: “Το Δημόσιο οφείλει να διατηρήσει το δικαίωμα του βέτο στο Δ.Σ.” Και αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως: “Ποιός υπουργός θα έβαζε την υπογραφή του να πωληθεί σε τόσο χαμηλή τιμή ένα πακέτο μετοχών;”

Ωστόσο κάποιοι επανέρχονται στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και πως πρέπει να γίνονται. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης εμφανίστηκε να διαφωνεί με τις δηλώσει Μπιρμπίλη.
«Πριν φτάσουμε στο τι θα κάνουμε, δεν μπορούμε να παίρνουμε δογματικές θέσεις, αρνητικές ή θετικές, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση», απάντησε ο κ.Σκανδαλίδης σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της αξιοποίησης των ΔΕΚΟ.

   «Υπάρχει μια πάγια πρακτική για τη χώρα, ότι βασικά δίκτυα και υποδομές πρέπει να μείνουν υπό τον δημόσιο έλεγχο. Από κει και πέρα οι απελευθερώσεις των αγορών απαιτούν κάποιες κινήσεις. Να έρθει το υπουργείο Οικονομικών, να φέρει ένα βασικό σχέδιο και να το συζητήσουμε. Να βγαίνει και να παίρνει ο καθένας θέση, έτσι απόλυτα, δεν νομίζω ότι προσφέρει», επισήμανε, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί κάποιοι έχουν βάλει στόχο την Μπιρμπίλη;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε