Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπλόκο με εξώδικο στο C4I

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Το περιβόητο σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών που υποτίθεται πως θα ήταν έτοιμο για χρήση πριν το 2004

αλλά ακόμη ως σήμερα δεν μπήκε πλήρως σε λειτουργία, τελικά δεν θα παραληφθεί αν η εταιρία δεν φροντίσει να το κάνει πλήρως λειτουργικό μέσα στις επόμενες 15 μέρες.
Με εξώδικο που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Σπύρου Βούγια η SAIC ουσιαστικά έλαβε ένα τελεσίγραφο.
“Έτοιμο και με το κλειδί στο χέρι” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά θέλει το υπουργείο το σύστημα, αλλιώς το πρωτόκολλο παραλαβής δεν θα υπογραφεί.
Όπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιβεβαιώθηκε ότι το σύστημα είναι ενιαίο, διαλειτουργικό και έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση, μετά από γενική δοκιμή του σε πλήρη έκταση εφαρμογής με όλους τους αναγκαίους χρήστες του και ανεξάρτητα από την εκπαίδευση του προσωπικού.
Μετά από αυτό το υπουργείο αποφάσισε την παρακράτηση της προκαταβολής 18.877.376,29 ευρώ.
Το μόνο περιθώριο που δίδεται στην εταιρία είναι να δώσει τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί μαζί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος αποκατάστασης.

Το “αμαρτωλό” C4I
Η απόφαση για την προμήθεια του C4I ελήφθη το Μάρτιο του 2003 έναντι 255 εκατομμυρίων ευρώ και ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει οι φήμες για “συγκαλυμμένες δαπάνες” καθώς η πρώτη προσφορά της εταιρίας ήταν 417 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και η αντίπαλη εταιρία που μετείχε στο διαγωνισμό, η TRS, έλεγε πως είναι αδύνατο να εκτελεστεί το έργο με τόσο χαμηλή τιμή.
Το έργο ξεκίνησε, λειτούργησε ένα μέρος του C4I στους Ολυμπιακούς αλλά αυτό ήταν.
Το μεγαλύτερο μέρος της σύμβασης πληρώθηκε επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ενώ είχε γίνει γνωστό πως το σύστημα δεν είναι λειτουργικό, δέχθηκε να το παραλάβει.
Το C4I βρέθηκε και στο επίκεντρο του σκανδάλου siemens καθώς η γερμανική εταιρία μετείχε στην κοινοπραξία που είχε αναλάβει το έργο.
Οι ειδικοί διαβεβαίωσαν πως το Δημόσιο χρυσοπλήρωσε ένα μη λειτουργικό σύστημα όμφως… είναι γνωστό τι έγινε με το σκάνδαλο της siemens…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε