Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Μπλόκο” Σαμαρά στις συντάξεις – Που θα βρεθούν 300 εκατομμύρια;

Μέχρι τέλος επέμεινε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στο ζήτημα του “κουρέματος” των επικουρικών συντάξεων.
Ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις Μπεγλίτη μετά τη συνάντηση των αρχηγών, σε ευθεία ρήξη με τον Γ. Παπανδρέου.

Κύριο σημείο διαφωνία του προέδρου της Ν.Δ. η μη ύπαρξη πλαφόν στις περικοπές. Ζήτησε, το πλαφόν να είναι στα 300 και όχι στα 100 ευρώ που θέλουν οι τροϊκανοί.

Εκεί προέκυψε το πρόβλημα των περίπου 300 εκατομμυρίων και η… εναλλακτική που πρότεινας οι εταίροι-δανειστές, δηλαδή η επέκταση των περικοπών στις κύριες συντάξεις.

Η πλευρά ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι με τη στάση του ανοίγει το δρόμο προς περικοπές και στις βασικές συντάξεις.

Στο σημείο των συντάξεων η εμπλοκή ήταν τόσο μεγάλη που οδήγησε σε διαπραγμάτευση τουλάχιστον 3 ωρών. Ήδη τα άλλα ζητήματα είχαν “κλείσει” και είχαν ενημερωθεί σχετικά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι όσο και το ΔΝΤ.

“Είναι θέση συνείδησης” είπε στην τοποθέτησή του ο Αντώνης Σαμαράς και πλέον σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές όσον αφορά στην εξεύρεση του ποσού των 625 εκατομμυρίων ευρώ που βρισκόταν σε εκκρεμότητα τα μισά από αυτά τα χρήματα “κλείνουν”, ενώ μέσα στις επόμενες 15 ημέρες (αυτό το χρονικό περιθώριο έδωσε η τρόικα) θα εξειδικευτεί από πού θα αντληθεί το υπόλοιπο ποσό.

Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εαν τα 300 εκ. ευρώ που “έχουν κλείσει”, θα αφορούν μόνο στις επικουρικές ή μόνο στις κύριες ή και στις δύο.

Διαβάστε επίσης:
Δραματική νύχτα – “Ευρύτατη” αλλά όχι “πλήρης” συμφωνία – Περιμένουν οι Ευρωπαίοι το οριστικό “ναι” της Ελλάδας

Μαχαίρι σε μισθούς-συντάξεις-Μονιμότητα τέλος – Όλα τα μέτρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε