Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μπορεί ο Α. Σαμαράς;

Μπορεί ο Α. Σαμαράς;

Αυτός ο τόπος δυστυχώς δε στάθηκε ούτε καν τυχερός στην ατυχία του.

Κακοί ηγέτες, με κακούς συνεργάτες τον οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της ανέχειας.

Και σήμερα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, η ΝΔ που είναι ένα από τα κόμματα που φέρουν μεγάλο μέρος ευθύνης για την κατάσταση αλλά τώρα έχει την ευκαιρία να τραβήξει τη χώρα από το τέλμα δε δείχνει να διαθέτει τη δυναμική για να το πραγματοποιήσει.

Θα περίμενε κανείς ότι μετά τα όσα επέφερε το ΠΑΣΟΚ στους πολίτες την τελευταία διετία αλλά και το γεγονός ότι η ΝΔ είναι η μόνη φερέγγυα πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την οποία επιθυμεί το 80% των Ελλήνων, θα…κάλπαζε.

Και όμως αγκομαχάει για να κατακτήσει απλώς την πρωτιά στις …δεύτερες εκλογές που γίνονται εξ αιτίας της αποτυχίας της στις πρώτες.

Για αυτοδυναμία βέβαια ούτε λόγος…

Ενώ υπάρχει ορατός ο κίνδυνος η διακυβέρνηση του τόπου να περιέλθει στον ανέτοιμο ΣΥΡΙΖΑ με όλους τους κινδύνους που αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την οικονομία και την εθνική ασφάλεια.
Πρόκειται για ιστορική στρατηγική…αστοχία, που εκθέτει όχι μόνο την παράταξη ,αλλά και τη χώρα.

Σήμερα, την ώρα της μάχης, όλα τα παραπάνω έχουν παραμεριστεί. Μόνος στόχος είναι η διάσωση της Ελλάδας και ο σχηματισμός μετά τις εκλογές μιας κυβέρνησης που θα εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Όμως όταν με το καλό αυτή σχηματιστεί- έστω και με τα χίλια ζόρια- θα πρέπει να επανεκτιμηθούν τα δεδομένα, και να επαναξιολογηθούν τα πρόσωπα.

Εκλογές, όπως όλα δείχνουν, θα ξαναγίνουν σύντομα. Και δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε στο ίδιο αδιέξοδο. Η ίσως και σε χειρότερο…

Ο κ. Σαμαράς πρέπει ή να αποδείξει ότι μπορεί να εμπνεύσει και να κερδίσει την κοινή γνώμη με θετικό τρόπο και όχι μόνο υπό την απειλή του κακού ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτή η τακτική έχει μικρή ζωή και ίσως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να μην είναι αρκετή.

Πρέπει να αλλάξει πολλά για να το πετύχει. Πρέπει να βρει τον τρόπο να αναδείξει τις αρετές που αναμφίβολα έχει, και όχι να τονίζει συνεχώς τις αδυναμίες του.
Πρέπει να σταματήσει να μας φοβίζει και να βρει τον τρόπο να μας δώσει όραμα.

Και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι πρώτες μέρες της διακυβέρνησης του θα είναι καθοριστικές. Αν δεν φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα θα πρέπει ο ίδιος πρώτος και το κόμμα του αμέσως μετά να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να κάνει στο πλάι. Για το καλό του τόπου αλλά και της παράταξης που του τα έδωσε όλα και θα έχει πάρει ελάχιστα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε