Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μυστική συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου; – Κλειδώνει η συμφωνία για το δαχτυλίδι;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Την Τετάρτη το βράδυ κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ περνούσαν το κατώφλι του γραφείου του Δημήτρη Ρέππα.

Όλοι ενημερωνόντουσαν για τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως για το ποιές είναι οι προθέσεις των δυο πόλων μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Την πλευράς Παπανδρέου και της πλευράς Βενιζέλου.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό, ότι ο κ. Ρέππας είναι ο κομιστής μηνυμάτων από τη μια στην άλλη πλευρά. Ίσως όμως το έργο του να τελειώνει ακόμα και σήμερα που φημολογείται συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου για να δοθούν και τα χέρια από κοντά.

Το σενάριο που θέλει τον κ. Παπανδρέου να συγκαλεί εκτάκτως την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να υποβάλλει την παραίτησή του, μπορεί να διαψεύστηκε, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει στο τραπέζι.

Μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά. Δηλαδή συλλογή υπογραφών από υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και να πάνε όλα σύμφωνα με το καταστατικό.

Πάντως, η διαρχία μάλλον πάει περίπατο. Φαίνεται να μην αποτελεί πλέον πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού και μάλλον δεν θα την επαναφέρει στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Με τον τρόπο αυτό όμως μπαίνει ένα χρονοδιάγραμμα στην διαδοχή του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα τουλάχιστον ως τον ερχόμενο Μάρτιο.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί το έργο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Παπαδήμου εννοώντας ουσιαστικά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σε αντίθετη περίπτωση τα στελέχη που θέλουν να τρέξουν στην κούρσα της διαδοχής και θέλουν εκλογές νωρίτερα θα πρέπει να παραιτηθούν από τις κυβερνητικές θέσεις για να αφοσιωθούν στα εσωκομματικά.

Με βάση το σκεπτικό αυτό οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να διεξαχθούν ακόμη και τον Απρίλιο, ωστόσο οι ημερομηνίες πλησιάζουν πολύ στις εθνικές εκλογές και πολλά στελέχη δεν το επιθυμούν.

Διαβάστε επίσης:

Θα αιφνιδιάσει ο Παπανδρέου; – Σενάριο για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέσα στα επόμενα 24ωρα και εκλογή νέου επικεφαλής

Ο ΓΑΠ θα σηκώσει το γάντι;

Καστανίδης: “Θα είμαι υποψήφιος αν δεν είναι ο Παπανδρέου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε