Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Μυστικός” δείπνος για 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Δημήτρη Λιντζέρη σύμφωνα με πληροφορίες της Real News και συμμετείχαν Βενιζέλος, Λοβέρδος και Αποστολάκη.

Παρόντες επίσης και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Τάκης Ρήγας, Τόνια Αντωνίου και Γιώργος Λιάνης και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας – τον είχε στηρίξει ο Κώστας Λαλιώτης – Κώστας Βέρρας.

Η συνάντηση – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – είχε ως αντικείμενο φυσικά τα αποτελέσματα των εκλογών και χαρακτηρίστηκε όχι μόνο από τις παρουσίες αλλά και από τις απουσίες. Για την ακρίβεια είχε κληθεί ο Γ. Φλωρίδης αλλά και οι του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς και Κώστας Καρτάλης, οι οποίοι ωστόσο δεν παρευρέθησαν.

Όπως αναφέρει η Real News μεταξύ των παρευρισκομένων υπήρξε ο εξής διάλογος για τον Γ. Φλωρίδη. Όταν κάποιος ρώτησε γιατί δεν ήρθε ενώ είχε προσκληθεί, έτερος συνδαιτημόνας του απάντησε: “Μα μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ήθελε να έρθει”. Οι ίδιες πληφορορίες αναφέρουν ότι οι απόντες δεν ήθελαν να υπάρξει η εντύπωση επανασύστασης της “συμμαχίας υπό τον Βενιζέλο” κατά του Γ. Παπανδρέου.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Βενιζέλος δέχτηκε “πιεστικές” ερωτήσεις σχετικά με το γιατί δεν λαμβάνει περισσότερες αποστάσεις από τον Γ. Παπανδρέου ώστε να καταστεί ενεργός εσωκομματικός πόλος. “Έδωσα το στίγμα που πριν λίγο στο δελτίο του Mega” φέρεται να είπε υπουργός Άμυνας που σύμφωνα με παρόντες στο γεύμα και όπως μεταφέρει η Real ήταν ψυχρός και ουδέτερος.

Από την άλλη πλευρά εντείνονται υπόγειες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ με τον πρώην υπουργό από το Κιλκίς να ετοιμάζεται για “κίνηση” ή “τάση” στο εσωτερικό του κόμματος στις αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Μαζί με τον κ. Φλωρίδη στελέχη όπως Αλευράς, Μερεντίτη, Μανίκας, Νεονάκης, Νικολάου, Κατσικαρέλης κ.α. συγκροτούν την πιο οργανωμένη εσωκομματική ομάδα μαζί με την “Αριστερή Πρωτοβουλία” του Γ. Παναγιωτακόπουλου.

Το Μαξίμου – σύμφωνα με το ρεπορτάζ – εκτιμά ότι σχηματίζονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ “ρυάκια” που, όταν θα αρχίσει να αμφισβητείται εντονότερα από την κοινωνία ο Γ. Παπανδρέου, θα αναλάβουν δράση και θα αναζητήσουν πρόσωπο που θα μπορεί κάποια στιγμή να διεκδικήσει την ηγεσία.

Το Μαξίμου προβληματίζουν επίσης δηλώσεις βουλευτών ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίζουν πλέον “ακραία πράγματα” αλλά και ότι τέσσερα χρόνια μετά το 2007 υπάρχει ομάδα βουλευτών που δύσκολα “πλησιάζεται” από την ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Real σε αυτή περιλαμβάνονται οι Νασιώκας, Αλευράς, Μερεντίτη, Κωνσταντινόπουλος, Κατρίνης, Γερανίδης κ.α. “Σύνολο 15 βουλευτές” αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του Μαξίμου..

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε