Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Μύθευμα τα περί σκανδάλου με τον φίλο του Γ. Παπανδρέου” – Πως “μπλοκάρει” η συμμετοχή Αθεμπίγιο το “Ελληνικό”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Προχωράει κανονικά η επένδυση λέει ο υπουργός Οικονομικών την ώρα που οι Γερμανοί εμφανίζονται να τορπιλίζουν την επένδυση με αφορμή τη συμμετοχή του Χ. Αθεμπίγιο, προσωπικού φίλου του Γ. Παπανδρέου

Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ σχετικά με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία” που κάνει λόγο για “τορπίλη” των Γερμανών στα σχέδια για το πρώην αεροδρόμιο του “Ελληνικού” με τον τίτλο:

“Ο “φίλος” Αθεμπίγιο έδιωξε το Κατάρ”

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε έντονο ύφος έκανε λόγο για μυθεύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όλη αυτή η ιστορία από την αρχή ως το τέλος είναι ένα μύθευμα”. Ο υπουργός τόνισε ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και πως υπάρχουν με πρώτο το Κατάρ πολλοί ενδιαφερόμενοι για την επένδυση.

Συνεχίζοντας μάλιστα σε έντονο ύφος ο υπουργός αναρωτήθηκε “τι είναι αυτά τα πράγματα, προβληματίζομαι για την “Ελευθεροτυπία”.

Οι Καταριανοί έχουν επιβεβαιώσει πρόσφατα, προ 15 ημερών, εγγράφως το ενδιαφέρον τους για το Ελληνικό, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, μιλώντας σήμερα στο Real FM.

Ως προς την εμπλοκή που έχουν προκαλέσει οι Γερμανοί το σχόλιο του κ. Παμπούκη ήταν χαρακτηριστικό
“Μιλάω απευθείας με την Καγκελαρία. Σιγά, μην ασχοληθεί η Γερμανία με το ποιες εταιρίες θα αναλάβουν το Ελληνικό” είπε ο υπουργός.

Το “μπλόκο” των Γερμανών στην επένδυση λόγω Αθεμπίγιο

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο Ισπανός προσωπικός φίλος του Πρωθυπουργού Χοσέ Αθεμπίγιο που ναι μεν ανέλαβε αμισθί τη μελέτη για το χώρο του πρώην αεροδρομίου είναι όμως και ένας από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας Barcelona Strategic Urban Systems που είναι μια από τις εταιρείες συμβούλων για τις αποκρατικοποιήσεις.

Έτσι οι Γερμανοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά και οι Βρυξέλλες έβαλαν βέτο και τα σχέδια των Καταριανών πάγωσαν. Το έργο δεν προχωράει..

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” το βέτο των Ευρωπαίων έκανε τους εκπροσώπους του Κατάρ που είχαν έτοιμο το πακέτο για να αναλάβουν την περιοχή με απευθείας ανάθεση πυρ και μανία.

Αποσύρθηκαν πλήρως κατηγορώντας μάλιστα την ελληνική Κυβέρνησης για ερασιτεχνισμό.

Ουσιαστικά πρόκειται για τρικλοποδιά των Γερμανών που πολύ θα ήθελαν το έργο δικό τους, ωστόσο φαίνεται ότι και η κυβέρνηση έβαλε το χέρι της για να πάει η μπάλα στο δικό τους γήπεδο…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε