Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ν.Δ. Και ΛΑΟΣ υπέρ των συγχωνεύσεων – Αντίθετη η Αριστερά

Με διαφορετικό τρόπο έγινε αποδεκτή η πρόταση του κ. Σάλλα για την εξαγορά ποσοστού της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία δια στόματος του αρμόδιου τομεάρχη, Χρήστου Σταϊκούρα τάχθηκε υπέρ των συγχωνεύσεων των τραπεζών εάν ωστόσο γίνονται με διαφάνεια και να διασφαλίζεται πάντα το δημόσιο συμφέρον. Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς έχει ταχθεί υπέρ των συγχωνεύσεων των ελληνικών τραπεζών ώστε να μπορέσουν να αντέξουν στις πιέσεις της κρίσης.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως οι παρεμβάσεις του κράτους θα πρέπει να έχουν στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος.

Από την πλευρά του, το ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τις εξελίξεις δήλωσε ότι μετά τις επίμονες εισηγήσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη το εγχώριο τραπεζικό σύστημα προχωρά προς συγχωνεύσεις. “¨Η αρχή έγινε με την πρόταση του κ. Σάλλα. Η κυβέρνηση η οποία στην αρχή ήταν επιφυλαχτική, υιοθετώντας όμως στη συνέχεια την πρόταση Καρατζαφέρη, πρέπει τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες” .

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση από τη Βουλή δηλώνοντας πως “βγάλατε στο σφυρί τη δημόσια περιουσία και την πουλάτε κοψοχρονιά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε