Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ν.Δ. “Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες” – Το Πρόγραμμα διακυβέρνησης

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση και την εξάρτηση της Τρόικας, αλλά και ένας νέος τρόπος επαφής με τον πολίτη

είναι οι βασικοί στόχοι του υπό διαμόρφωση και επεξεργασία κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ που έχει τον τίτλο “το μέλλον ανήκει στους Έλληνες”
Ο αρμόδιος γραμματέας προγράμματος του κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης είπε ότι το πρώτο στάδιο αφορά τη στρατηγική για την ελπίδα, όπως την παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς για την έξοδο της χώρας από το ΔΝΤ.
Το δεύτερο στάδιο, όπως ανέφερε, αφορά την πολιτική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων προς την πολιτική ηγεσία και το τρίτο στάδιο τη συνδιαμόρφωση με τους πολίτες σύγχρονης πρότασης διακυβέρνησης.
Η Ελλάδα, τόνισε, έχει τις δυνατότητες και το δυναμικό για να βγει από την κρίση, αναφέροντας πως η ΝΔ εμπιστεύεται τις Ελληνίδες και τους Ελληνες και υποστηρίζει πως μόνο με τη συμμετοχή τους ο τόπος θα πάει μπροστά.
“Με δανεικά, συνταγές και μισθοφόρους ξένους συμβούλους δεν μπορούμε να πάμε μπροστά”ανέφερε χαρακτηριστικά
Οπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης , αν γίνουν εκλογές η ΝΔ ως πρώτο βήμα έχει θέσει την έξοδο της χώρας από την κρίση.
“Αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε εκλογική αναμέτρηση σε μερικούς μήνες πάλι θα έχουμε ετοιμότητα να παρουσιάσουμε με πληρότητα μια πρόταση. Αν όμως έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, είναι βέβαιον ότι η πρόταση αυτή θα μπορέσει δημόσια να αποτυπωθεί και πληρέστερα και πιο στοιχειοθετημένα και να μπει και σε επιμέρους λεπτομέρειες”
Στην ερώτηση αν θα προσκληθεί για την επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπουργοί της κυβέρνησής του απάντησε ότι “η παράταξή μας έχει κυβερνήσει αρκετά χρόνια. Διαθέτει ανθρώπους που έχουν κυβερνητική εμπειρία και έχουν και τεχνοκρατική εμπειρία από τη διοίκηση. Τέτοια εμπειρία δεν πρέπει να χάνεται, πρέπει να αξιοποιείται. Δεν πρέπει όμως η εμπειρία των λαθών να προσδιορίζει την πρόταση του μέλλοντος. Η πρόταση του μέλλοντος θα πρέπει να διορθώνει λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, να δίνει το στίγμα μιας καινούργιας εποχής που τώρα ξεκινά”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε