Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ν. Κακλαμάνης στο Newsit: “Ετοιμάζω δεύτερη ανατίναξη!”

Ν. Κακλαμάνης στο Newsit: “Ετοιμάζω δεύτερη ανατίναξη!”

Για το αν θα χρειαστεί δεύτερος γύρος στις εκλογές της Κυριακής, για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης αλλά και για τον ρομαντικό εθνικισμό του Καραμανλή, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Σχεδόν βέβαιος για επικράτησή του στις εκλογές ίσως και από τον πρώτο γύρο, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ άφησε και ένα παράθυρο λέγοντας: “Αν ήξερα το ποσοστό της αποχής θα
μπορούσα να κάνω σίγουρη πρόβλεψη.”

Και συνέχισε: “Ο πατέρας μου όταν πρωτοξεκίνησα στην πολιτική μου είχε πεί: “Με την θάλασσα, τις γυναίκες και τις εκλογές δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος”.

Ο κ.Κακλαμάνης αποκάλυψε οτι ετοιμάζει ακόμα μια κατεδάφιση κτηρίου στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Κυψέλη αλλά απέφυγε να πει που ακριβώς.

Χαρακτήρισε μάλιστα μεμψίμοιρους και μίζερους όσους τον κατηγόρησαν ότι έκανε την κατεδάφιση τώρα για προεκλογικούς λόγους.

Πρόσθεσε οτι στις προτεραιότητές του είναι η ασφάλεια, η ανάπτυξη κοινωνικής συνοχής και η ανάπτυξη συγκερασμένη με τον πολιτισμό.

“Οχι μόνο η Αθήνα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα και η Ευρώπη ακόμα πρέπει να αλλάξουν τις συνήθειές τους λόγω της οικονομικής κρίσης και της μεταναστευτικής πολιτικής”, είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε οτι τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο αφού στο ίδρυμα αστέγων αυτό που παρατηρείται είναι οτι ενώ το 85% ήταν ξένοι και παιδιά εξαρτημένα από τα ναρκωτικά, από τον Μάϊο η πλειοψηφία είναι έλληνες, κυρίως υπερήλικες χαμηλοσυνταξιούχοι.

Μάλιστα, παρατήρησε ότι επειδή ντρέπονται να φάνε εκεί, το παίρνουν σπίτι τους.

Για το θέμα του παρεμπορίου είπε ότι δεν είναι μόνο θέμα του Δήμου. “Εάν δεν ελεγχθούν αυστηρότατα τα σύνορα, το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ. Κάθε χρόνο”, είπε χαρακτηριστικά, “η Αθήνα υποδέχεται μια πόλη όση είναι η Λάρισα.”

Για τον ρόλο της δημοτικής αστυνομίας, εξήγησε οτι είναι επι της ουσίας διοικητικοί υπάλληλοι. Είπε οτι ζήτησε να τους δοθεί έστω αμυντικός μηχανισμός αλλά δεν έγινε τίποτα.

Για την τραγική κατάσταση της πλατείας Ομονοίας είπε οτι μέχρι πριν ένα χρόνο ανήκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είπε μάλιστα οτι το υπουργείο εισέπραττε τα ενοίκια από τα καταστήματα που ήταν κάτω από την πλατεία.

Πρόσθεσε οτι τώρα που πέρασε στα χέρια του Δήμου, θα γίνει διεθνής διαγωνισμός για ανάπλαση της πλατείας στο στυλ των παλιών ελληνικών ταινιών.

Για τα μελλοντικά του σχέδια στην πολιτική ο κ. Κακλαμάνης είπε οτι η κεντρική πολιτική σκηνή έχει τελειώσει για εκείνον. “Πρέπει να ξέρει κανείς πότε να φεύγει”, είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τον Κώστα Καραμανλή, είπε οτι θεωρεί πως πλήρωσε τον ρομαντικό εθνικισμό του.
“Εκανε λάθη στον τρόπο διοίκησης της κυβέρνησης”, είπε και πρόσθεσε: “ Ο Καραμανλής, είναι βαθιά συναισθηματικός άνθρωπος. Αυτό ήταν και το λάθος του. Δεν πρέπει να συγχωρείς. Με το πρώτο λάθος πρέπει να τιμωρείς”.

Πρόσθεσε επίσης οτι ο πρώην πρωθυπουργός είπε πρωτοφανή όχι. Είπε όχι για το Κόσοβο, για τα Σκόπια, είπε όχι στους Αμερικανούς και είπε ναι στους Ρώσους.

Για τη Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι δεν συμφωνεί με την απόφασή της να κάνει κόμμα και οτι της το είπε κιόλας.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε οτι ετοιμάζει μια κίνηση μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον ίδιο χώρο μια προσπάθεια επανένωσης της κεντροδεξιάς. “Μια προσπάθεια επανένωσης ουσίας”, είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ.Καμίνης στο Newsit: “Θα τα βάλω με το κακό κομμάτι των εργαζομένων στο Δ.Αθηναίων”

Γιάννης Μίχας στο Νίκο Ευαγγελάτο: “Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την πορεία του Φασούλα” 

Γιάννης Δημαράς στο Νίκο Ευαγγελάτο: Ο Παπανδρέου ήξερε

Κικίλιας στο Newsit και το Ν.Ευαγγελάτο: “Προκαλώ τον Γιάννη Σγουρό σε debate”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε