weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ν.Μηταράκης στο Ν.Ευαγγελάτο – «Θα καταργήσουμε την έκτακτη εισφορά αλλά ότι είναι να πληρωθεί στο 2012 θα πληρωθεί»

Ν.Μηταράκης στο Ν.Ευαγγελάτο – «Θα καταργήσουμε την έκτακτη εισφορά αλλά ότι είναι να πληρωθεί στο 2012 θα πληρωθεί» | Newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΩΡΑ 13.03 Ο στόχος είναι να μην αυξηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν ψηφίσαμε το πρώτο Μνημόνιο και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο.

ΩΡΑ 13.02 Όχι διπλο νόμισμα θα προκαλούσε πρόβλημα στο βιοτικό επίπεδο των ελλήνων.

ΩΡΑ 13.01 Φυσικά και υπάρχει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων.

ΩΡΑ 12.56 Ο κόσμος αυτή την στιγμή νιώθει αγανάκτηση και θυμό. Το θέμα είναι τι κάνεις. Εγώ δεν βλέπω από τα μικρά κόμματα πρόταση εξουσίας. Εμείς το πληρώσαμε αυτό. Αυτό που κάνουμε και είναι διαφορετικό είναι ότι σε πολλά πράγματα θα έπρεπε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι.

ΩΡΑ 12.54 Για τα stage : Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές.

ΩΡΑ 12.53 Υπάρχουν 100 άδικοι φόροι. Δεν μπορείς να αλλάξεις και τους 100 από την πρωτη μέρα.

ΩΡΑ 12.51 Στις τράπεζες βασικός μέτοχος είναι το δημόσιο. Αν ο ιδιωτης βάλει φρέσκο χρήμα έχει καλώς, αλλιώς οι τράπεζες κρατικοποιούνται.

ΩΡΑ 12.50 Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν έχει ολοκληρωθεί. Είναι λάθος η καθυστέρηση που έγινε. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες πρακτικά δεν δουλεύουν για να χρηματοδοτήσουν.

ΩΡΑ 12.47 Φυσικό Αέριο και ΔΕΗ πρέπει να περάσουν σε ιδιώτες. Να γίνει μακροχρόνια μίσθωση για να μπορέσει ο επενδυτής να χρειαστεί λίγότερο χρήμα. Αν το δημόσιο έχει σταθερή ροή εισοδημάτων από την γη, μπορεί να το κάνει. Τα αεροδρόμια τα περιφερειακά και οι μαρίνες θα φέρουν ανάπτυξη.

ΩΡΑ 12.45 Δεν μπορούμε να προχωρούμε σε μαζικές ελληνοποιήσεις να αφήνουμε για χρόνια φακέλους σε εκκρεμότητα. Όποιος έρχεται να πηγαίνει κατευθείαν σε κέντρο ασύλου και να εξετάζεται η περίπτωσή του.

ΩΡΑ 12.43
Ο κ.Συμπιλίδης έκρινε ότ δεν είναι αυτή την στιγμή προσωπικές οι εκλογές. Εκρινε ότι οι αντιδράσεις που υπήρξαν ήταν περισσότερες και έκαναν ζημιά στην παράταξη και καλά έκανε. Δεν υπολογίστηκαν σωστά οι αντιδράσεις της κοινωνίας.

ΩΡΑ 12.42 Θα γίνει η εξίσωση της τιμής στα καύσιμα αλλά θα μειώσουμε τον φόρο κατανάλωσης. Του χρόνου ο στόχος είναι να πληρώνουμε το ίδιο το πετρέλαιο θέρμανσης.

ΩΡΑ 12.41 Θα πρέπει να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.

ΩΡΑ 12.40 Η ΝΔ δεσμεύεται ότι δεν θα αυξήσει την τιμή του ρεύματος.

ΩΡΑ 12.37 Πρέπει να υπαρξει φόρος υπεραξίας.

ΩΡΑ 12.35 Η έκτακτη εισφορά θα καταργηθεί άμεσα. Θεωρώ λάθος να φορολογείς και το εισόδημα και την περιουσία. Καταργείς το χαράτσι και βάζεις ένα απλό μικρό ΕΤΑΚ.

ΩΡΑ 12.34 30% του εισοδήματος είναι το μέγιστο το οποίο πρέπει να πηγαίνει στο δάνειο.

ΩΡΑ 12.32 Πρέπει οπωσδήποτε τα δάνεια να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της οικονομίας. Πρέπει οι τράπεζες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των δανείων.

ΩΡΑ 12.31: Στο 15% η φορολογία των επιχειρήσεων και θα αφορά τα εισοδήματα του 2013

ΩΡΑ 12.29 Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι ενώ έχω τις απαντήσεις δεν γίνομαι πιστευτός.

ΩΡΑ 12.27 Θα βρούμε εκείνους που φοροδιαφεύγουν. Θα μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές.

ΩΡΑ 12.26 Αν δεν είμαστε αυτοδύναμοι θα πάμε πάλι σε εκλογές. Δεν θεωρώ ότι μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποδώσει.

ΩΡΑ 12.25 Αυτή την στιγμη το ΠΑΣΟΚ δοκιμάστηκε στην κρίση αλλά δεν τα κατάφερε. Το 2009 η ελληνική οικονομία είχε πρόβλημα όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης.

ΩΡΑ 12.24 Πρέπει να γίνει μια συζήτηση σοβαρή με την τρόικα για το τι πρέπει να αλλάξει.

ΩΡΑ 12.23 Δεν ξέρουμε συγκεκριμένα την κατεύθυνση της ελληνικής οικονομίας και τα σενάρια για τον επόμενο χρόνο.

ΩΡΑ 12.20 Η αξία του περιουσιακού στοιχείου έχει συνάρτηση με την οικονομία. Θα φτιάξουμε ένα ειδικό ταμείο για εκεινους των οποίων τα ομόλογα κουρεύτηκαν.

ΩΡΑ 12.18 Λάθος το κούρεμα των μικοομολογιούχων. Πρέπει να δημιουργηθεί από την εθνική περιουσία ένας μηχανισμός αναπλήρωσης αξιοπρεπούς ποσού για όλα τα φυσικά πρόσωπα.

ΩΡΑ 12.16 Δεν μπορεί να ζήσει κάποιος με 360 ευρώ. Δεν μπορώ να πω ότι θα το αυξήσουμε.

ΩΡΑ 12.14 Πρέπει να φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2012 και να μπουν σε καθεστώς εφεδρείας για 3 χρόνια.

ΩΡΑ 12.12 Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει μονιμότητα με την λογική ότι ο υπάλληλος που δεν αποδίδει πρέπει να φεύγει.

ΩΡΑ 12.11 Αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στην φορολογία στους μισθούς και τις συντάξεις δεν θα έχουμε δουλειες. Αν δεν γίνουν επενδύσεις δεν θα έχουμε δουλειές. Δεν μπορεί να θέλει κανείς δουλειές να ξεκινήσει ένα έργο και να το μπλοκάρεις 10 χρόνια.

ΩΡΑ 12.10 Με αποκρατικοποιήσεις θα λύσουμε το πρόβλημα. Το φορολογικό σύστημα δεν είναι ανταποδοτικό.

ΩΡΑ 12.08 H πραγματική οικονομία δεν αντέχει μείωση μισθών και συντάξεων. Περαιτέρω μέτρα θα τα αποφύγουμε.Δεν πηγαίνουμε στον Ιούνιο με την λογική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων

ΩΡΑ 12.07 Το δημόσιο δεν έχει αρκετά έσοδα αλλά έξοδα. Για να λύσεις το πρόβλημα πρέπει να δώσεις σημασία στην πραγματική οικονομία. Βουλιάζει ο εθνικός πλούτος. Δεν παράγουμε όσα χρειαζόμαστε. Εχουμε ανάγκες ως πληθυσμός και πρέπει να προστατεύσουμε το βιοτικό μας επίπεδο.

ΩΡΑ 12.06 Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής. Θέλω να ξαναδουλέψω. Δεν έχω κληρονομήσει καμία περιουσία.

Όσες ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν θα τις απαντήσει ο κ. Μηταράκης σε κάθε έναν ξεχωριστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλλη μία αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

#TAGS MM