Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ν. Μπακογιάννη: Να παραιτηθεί άμεσα ο Γ. Παπανδρέου

Ν. Μπακογιάννη: Να παραιτηθεί άμεσα ο Γ. Παπανδρέου

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι κατέφερε να θέσει σε αμφισβήτηση τα δύο μεγάλα επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης – την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και την ευρωζώνη.

Τη σημερινή νύχτα ως την ύστατη ευκαιρία για τη χώρα να διασφαλίσει τα χρήματα που θα αποτελέσουν τον αναπτυξιακό μοχλό και θα εξασφαλίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων υπέδειξε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να δρομολογηθούν εξελίξεις σχηματισμού μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει συντεταγμένα και ομαλά τη χώρα σε εκλογές αφού εξασφαλίσει την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι κατέφερε να θέσει σε αμφισβήτηση τα δύο μεγάλα επιτεύγματα της Μεταπολίτευσης – την θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και την ευρωζώνη – και τώρα φέρεται σαν να μην αντιλήφθηκε τίποτα, σαν να μην κατάλαβε πως η Ελλάδα εξευτελίστηκε διεθνώς. Όπως είπε «χάρη στα δημοψηφίσματά του» έκλεισαν οι κάνουλες για τη χώρα και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ώρα της ευθύνης για την Συμπολίτευση. Η ευκαιρία είναι τώρα. Διότι μετά θα υπάρχουν δύο ονόματα κάτω από την λέξη χρεοκοπία. Και θα υπάρξει άτακτη χρεοκοπία»

Μάλιστα ανέφερε ότι ακούγοντας τον κ. Παπανδρέου έμεινε άναυδη «εκείνη η οποία είναι καλόπιστη, εκείνη η οποία διεγράφη από το κόμμα της» και τόνισε ότι η ίδια έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, και σε όλους τους τόνους προειδοποίησε «συνέλθετε».

Η κα Μπακογιάννη επανέλαβε πως αυτή είναι η ώρα που αυτή η Βουλή καλείται να πάρει την απόφαση και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να μια κυβέρνηση μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως η Συνθήκη. «Κατόπιν να πάμε σε εκλογές αφού προηγουμένως όμως όλοι έχουμε κάνει το καθήκον μας, έχοντας διασφαλίσει τα χρήματα που έχει ανάγκη η χώρα», είπε και κατέληξε: «Αλλοίμονο εάν τα πείσματα δύο αρχηγών αν οι εγωισμοί και η ανάγκη να μείνουν κολλημένοι σε καρέκλες τους οδηγήσουν να τινάξουν στον αέρα την μοναδική ύστατη ελπίδα που έχει σήμερα αυτή η χώρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε