Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

«Να αντιληφθεί ο κ. Σαμαράς ότι δε μπορεί να επιβάλει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό»

«Να αντιληφθεί ο κ. Σαμαράς ότι δε μπορεί να επιβάλει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό»

Τα… αν που πρέπει να εκλείψουν για να δεχτεί να είναι ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας ανέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, τη Δεύτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να δεχτεί να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά. Την Τρίτη, έδωσε διευκρινίσεις, θέτοντας επί της ουσίας τους δικούς του όρους.

«Αν ο κ. Σαμαράς εγκαταλείψει την πολιτική του κομματικού εγωισμού, την αδιέξοδη και εκτός πραγματικότητας στρατηγική της κομματικής αυτοδυναμίας της ΝΔ, αν ο κ. Σαμαράς ισορροπήσει, πάψει να παλινδρομεί και διατυπώσει μια υπεύθυνη θέση, όπως αυτή που διατυπώνουμε εμείς, αν ο κ. Σαμαράς αντιληφθεί ότι η χώρα δεν κυβερνιέται πάρα μόνο με συστράτευση όλων των φιλοευρωπαϊκών και υπεύθυνων δυνάμεων, αν αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιβάλει τον εαυτό του ως πρωθυπουργό, αλλά μπορούν να συζητηθούν όλα τα ονόματα, φυσικά χωρίς καμία προκατάληψη, εγώ δεν έχω καμία προκατάληψη για κανένα όνομα, αλλά με ενδιαφέρει η πλατφόρμα, ο στόχος και η στρατηγική, τότε όλα μπορούν να γίνουν», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δείτε (όμως) πόσα “αν” υπάρχουν και με ποιο διαφορετικό τρόπο πρέπει να σκέφτεται ο κ. Σαμαράς για να μπορεί να πάρει μέρος σε αυτή τη συζήτηση γιατί τώρα έχει αυτοαποκλειστεί από αυτή τη συζήτηση» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι πιο πιθανό είναι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές παρά να είναι η ΝΔ αυτοδύναμη.

«Όλοι οι αριθμοί και όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι είναι πιο εύκολο να είναι πρώτο το κόμμα το ΠΑΣΟΚ, παρά να είναι η ΝΔ πρώτη κι αυτοδύναμη. Αν ο κ. Σαμαράς κατάλαβε το αντίστροφο, προφανώς μειώνονται οι δυνατότητες επαφής με την πραγματικότητα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευ.Βενιζέλος: “Ο Σαμαράς είναι εγκλωβισμένος στην ματαιοδοξία του για την πρωθυπουργία”

Καρατζαφέρης: Προτείνω συμμαχία του Νότου – Τυχοδιώκτες οι Βενιζέλος και Σαμαράς

Προεκλογική μονομαχία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Βενιζέλος: Εφικτή η πρωτιά- Σαμαράς: Έχουμε σχέδιο για την κρίση γι’αυτό θα νικήσουμε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε