Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ναι Καμίνη στην πρόταση Κουβέλη για το Δ. Αθηναίων – Το ΠΑΣΟΚ το σκέφτεται

Εντός του Σεπτεμβρίου θα υποβάλει την παραίτητσή του από το Συνήγορο του Πολίτη ο Γιώργος Καμίνης.

Ο Γ. Καμίνης αποδέχτηκε ουσιαστικά την πρόταση του Φώτη Κουβέλη να είναι υπερκομματικός υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων.

Το γεγονός γνωστοποιεί ο ίδιος ο κ. Καμίνης με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα, στην οποία μεταξύ άλλων, τονίζει: “Δέχτηκα να συζητήσσω την τιμητική αυτή πρόταση, καθώς θεωρώ ότι έχω ουσιαστικά ολοκληρώσει το έργο μου στον συνήγορο του Πολίτη”.

Επιπλέον, ο κ. Καμίνης αναφέρει ότι “εκτιμώντας ότι ο δήμος της Αθήνας διέρχεται μια οξύτατη κρίση θεωρώ αναγκαία μια εναλλακτική πρόταση που θα υπερβαίνει τις κομματικές περιχαρακώσεις”.

Να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Γ. Καμίνη εξετάζει σοβαρά το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς την “μετρούν” τις ημέρες αυτές, μέσα από διαδοχικές μυστικές δημοσκοπήσεις. Αυτό που προβληματίζει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι η σχετικά χαμηλή αναγνωρισιμότητα του κ. Καμίνη, τον οποίο όμως, η Ιπποκράτους υπολογίζει για την περιφέρεια Αττικής.

Επίθεση Τσίπρα σε Κουβέλη

Βασικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα είναι τα ψηφοδέλτια των άλλων κομμάτων, που “ούτως ή άλλως είναι απαξιωμένα”, αλλά “η απελπισία των πολιτών για όσα συμβαίνουν γύρω τους”, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας μιλώντας στο Mega.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Γ. Καμίνη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι εκτιμά τον κ. Καμίνη ως έναν σοβαρό άνθρωπο που μάχεται για τα δικαιώματα των πολιτών αλλά, πρόσθεσε, “είναι άλλο η εκτίμηση σε προσωπικό επίπεδο και άλλο το να δώσουμε δια του κ. Καμίνη συγχωροχάρτι σε μια πολιτική που έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Πραγματικά εκπλήσσομαι και θλίβομαι όταν ακούω από πρώην συντρόφους μου ότι η αντιπαράθεση στο αυτοδιοικητικό πεδίο δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Είναι κατ’ εξοχήν πολιτική αντιπαράθεση. Ακόμα και αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, που υπάρχει, και δεν μπορούμε να κρυφτούμε απ’ αυτό, ακόμα και αν δεν υπήρχαν αυτές οι κυβερνητικές επιλογές, είναι μια κατεξοχήν πολιτική αντιπαράθεση”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε