Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ναι, μεν αλλά από την κυβέρνηση για τις Συλλογικές Συμβάσεις – Κουβέντα για δημοψήφισμα

“Δεν έχουν τεθεί επισήμως προτάσεις για “κούρεμα” στην κυβέρνηση, είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε τέτοια σενάρια. “Δεν θα κάνουμε διάλογο μέσω των ΜΜΕ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος.

Όσον αφορά στο θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι σε αυτή την έκθεση της τρόικας δεν θα γίνεται αναφορά στο θέμα αυτό.

Δηλαδή μια όχι και τόσο ξεκάθαρη θέση, ή μια δήλωση πλήρους άγνοιας…

Όταν ρωτήθηκε για τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους, είπε ότι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα πληρωθούν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις.

Αύριο θα συγκλιθεί κυβερνητική επιτροπή.

Αύριο επίσης θα είναι στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον Γ. Παπανδρέου. Θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 50 επιχειρηματίες και Γερμανούς αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα πάντως, η συζήτηση για δημοψήφισμα επανέρχεται αφού αυτές τις μέρες συζητείται στην Βουλή. Αφορμή, τόσο οι δηλώσεις Καστανίδη σήμερα για τον τρόπο που θα γινόταν δημοψήφισμα, αλλά και η επιστολή 3 μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ζητούν δημοψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για δημοσιονομικούς λόγους το πρώτο δημοψήφισμα που θα κάνει η Κυβέρνηση;

Εξηγήσεις Κουτρουμάνη για την απαίτηση της τρόικας να καταργηθεί η συλλογική σύμβαση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε