Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ναι” ΝΔ για επίσπευση προϋπολογισμού αλλά ζητά εκλογές

Η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί με την επιτάχυνση της διαδικασίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, ενημέρωσε το απόγευμα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία του κ. Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, για την θετική αυτή στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ Βενιζέλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Όλι Ρεν στη δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα μαζί του.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς είχε, το απόγευμα, επικοινωνία με τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος, το γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος και τους αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας, με τους οποίους συζήτησε το κυβερνητικό αίτημα, για την ταχύτερη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012.

Η Νέα Δημοκρατία είναι επόμενο να μην έχει αντίρρηση σε ένα αίτημα διαδικαστικό, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ , το οποίο – κατά τον κ. Βενιζέλο – μπορεί να βοηθήσει την εικόνα της χώρας διεθνώς.

“Όμως, η Νέα Δημοκρατία -συνεχίσει η ανακοίνωση- επισημαίνει το αυτονόητο: Ότι μια κυβέρνηση, που μέσα σε δυο χρόνια έχει πέσει παταγωδώς έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στο Μνημόνιο και στους προϋπολογισμούς της, ακόμα και στο πολυδιαφημισμένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμά της, παρά τις βαρύτατες θυσίες του ελληνικού λαού, είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει” συμπληρώνει ο κ. Μιχελάκης στην ανακοίνωσή του.”Η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, μέσα από εκλογές, είναι πλέον ολοφάνερη και επιτακτική” καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Καμία σαφής εγγύηση για μισθούς και συντάξεις Οκτωβρίου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε