Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ναι στην εξεταστική για το έλλειμμα του 2009

Ναι στην εξεταστική για το έλλειμμα του 2009

Με τις ψήφους πολλών από τους διαγραφέντες και κυρίως με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Αριστεράς

υπερψηφίστηκε τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009 και την αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων.
Συγκεκριμένα υπέρ ψήφισαν 168 βουλευτές, κατά 75 και παρόν 12.

Η Ν.Δ. ψήφισε «όχι», παρόν ψήφισε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία αποχώρησε από την ψηφοφορία.

Ηχηρές απουσίες από ΠΑΣΟΚ, όπως Θ. Πάγκαλος, Βάσω Παπανδρέου, Σπ. Κουβέλης, Χ. Κεφαλίδου, Οδ. Βουδούρης. Αντζ. Γκερέκου, Μιχ. Παντούλας κ.α.
Πολλοί ανεξάρτητοι ψήφισαν στη γραμμή των κομμάτων από τα οποία προέρχονται…

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, η Εξεταστική θα αποτελείται από 19 μέλη και θα παραδώσει το πόρισμα της στις 23 Μαρτίου.

Προηγήθηκε σκληρή κόντρα Βενιζέλου – Δένδια με αφορμή την θέση της Ν.Δ. η Εξεταστική Επιτροπή να συσταθεί από την επόμενη Βουλή και τη δήλωση του Κοιν. Εκπροσώπου της κ. Δένδια πως ήταν άθλιες οι ημέρες της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Φωτιά όμως στην αίθουσα έβαλε και η επίθεση του υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου στη Ν.Δ., την οποία κατηγόρησε για τεχνητή όξυνση λόγω της μεταστροφής στην πολιτική της γραμμή. Παράλληλα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον κ. Δένδια για απύθμενο θράσος.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε πως θα καταθέσει τροπολογία (κατά επιταγή των εταίρων) για την ανεξαρτησία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. με δέσμευση του Πρωθυπουργού….

Διαβάστε επίσης:
Άγριος καυγάς Βενιζέλου – Δένδια για την εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε