Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

“Ναι” στην πρόταση Γιώργου, αλλά ο Βαγγέλης έλειπε…

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Δια της ανάτασης χειρός έγινε η ψηφοφορία. Μετρώντας χέρια λοιπόν στο Εθνικό Συμβούλιο εκτός από το “ναι” στην πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για εσωκομματικές κάλπες το Μάρτιο τα … χέρια είχαν τη δική τους ιστορία στη χθεσινή ψηφοφορία.

Πέντε, έξι ήταν τα όχι, υπήρχαν όμως και απουσίες με αρκετό νόημα την ώρα της ψηφοφορίας.
“Όχι” στην πρόταση-τελεσίγραφο του Γ. Παπανδρέου είπαν οι: Π. Ευθυμίου, Λ. Γρηγοράκος, Στ. Τσιλίκης, Ι. Βαρδακαστάνης, και άλλοι που δεν πρόλαβε να πιάσει το μάτι των δημοσιογράφων, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που απλά δήλωσαν “παρών” ψήφισαν δηλαδή… λευκό.
Ηχηρή ήταν πάντως η απουσία έξι στελεχών. Του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και πέντε στελεχών που τον στηρίζουν.
Οι δυο άνδρες (Παπανδρέου-Βενιζέκλος) πάντως είχαν συνάντηση νωρίτερα ενόψει της επίσκεψης και των συναντήσεων που είχε ο υποπυργός εξωτερικών της Γερμανίας.
Πολλοί ήταν αυτοί πάντως που μίλησαν για “ανάπηρη απόφαση” καθώς ήταν ουσιαστικά μονόδρομος αφού σε αντίθετη περίπτωση θα προκαλούνταν ανοιχτή σύγκρουση.
Μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το τοπίο στο ΠαΣοΚ παραμένει θολό. Όπως αποφασίστηκε, θα συνεδριάσει σύντομα, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη, το Πολιτικό Συμβούλιο ώστε να συγκεντρώσει και να εκτιμήσει τις υπόλοιπες προτάσεις που διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση και να ορίσει νέα ημερομηνία συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα εξειδικεύσει το χρονοδιάγραμμα για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Διαβάστε επίσης:
Ξαφνικά στο ΠΑΣΟΚ “αγάπησαν” τον… Γιώργο;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε