Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ναι στον έλεγχο όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες λέει ο υπ.Δικαιοσύνης

Ναι στον έλεγχο όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες λέει ο υπ.Δικαιοσύνης

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ελεγχθούν διαχρονικά οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων που άσκησαν εξουσία από τη μεταπολίτευση και μετά, δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του για τη «Σύσταση Αρχής Καταπολέμησης και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης» ξεκαθάρισε πως επειδή η αρμοδιότητα ανήκει στο υπ. Εσωτερικών, θα συννεοηθεί με τον Γιάννη Ραγκούση, «για να δούμε τι διάταξη μπορούμε να φέρουμε».

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Ν.Δ., Κώστας Τζαβάρας, είχε κάνει λόγο για επιβεβλημένη υποχρέωση της Κυβέρνησης να αποδεχτεί την πρόταση Σαμαρά για έλεγχο από το 1974 και μετά, τονίζοντας πως η πρόταση του Προέδρου της Ν.Δ. συμπυκνώνεται στη φράση «έλεγχος των πάντων, όλα στο φως».

Τα υπόλοιπα κόμματα, όπως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την ανάγκη θεσμοθέτησης ακόμη μίας ανεξάρτητης αρχής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε