Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

ΝΔ: «Αδύναμη να διαπραγματευτεί οτιδήποτε η κυβέρνηση»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η… τρικλοποδιά της Αυστρίας και οι εγγυήσεις της Φινλανδίας είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως δικαιώνεται για τις ενστάσεις όσον αφορά τις εγγυήσεις που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, μετά και τις δηλώσεις της κυβέρνησης της Αυστρίας η οποία ζητά και αυτή ανάλογες εγγυήσεις.

Σε δήλωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης υπενθυμίζει πως η ΝΔ είχε επισημάνει ότι η συμφωνία με την Φινλανδία θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο.

Επισημαίνοντας τη σιωπή που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στις ανησυχίες της ΝΔ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Εκφράζει μάλιστα την εκτίμηση πως αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία, ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.

«Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντήσει, τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε», τόνισε.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με αφορμή τη χρηματοδότηση και τον τρόπο λειτουργίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που προβλέπεται να εμπλακούν στα προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

Σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος έκανε λόγο για καταιγίδα αποκαλύψεων για προσωποπαγείς κομματικές ΜΚΟ, που θα κανονίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο και κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση πως ετοιμάζει ένα προκλητικό “πριβέ Δημόσιο”, με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρικλοποδιά βάζει στην Ελλάδα η Αυστρία

Τους πληρώνουμε για να αγοράσουν ομόλογα! – Εκβιασμός των Φινλανδών

“Απογοητευτική και ανησυχητική” η συμφωνία με την Φινλανδία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε