Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΝΔ: Αναψαν τα αίματα στην Κ.Ε.

, Οι τέσσερις υποψήφιοι ακούν την ομιλία Καραμανλή
Το ξέσπασμα Μειμαράκη ανέβασε τους τόνους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.
Ο κ. Μεϊμαράκης στήριξε την πρόταση Μπακογιάννη λέγοντας ανοικτά οτι διαφωνεί με την διαδικασία εκλογής Προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «Είναι το συνέδριο μηχανισμός; Ειναι η ΚΕ μηχανισμός; Μηχανισμοί υπάρχουν στα κόμματα που δεν έχουν δημοκρατική διαδικασία. Εμείς δεν είμαστε διορισμένοι. Είμαστε εκλεγμένοι. Να πάμε στη βάση. Ειμαστε μηχανισμοί όλοι εμείς; Ποιός είναι μηχανισμός; Αν με θεωρείτε μηχανισμό σας λέω , ναι είμαι κομμάτι του μηχανισμού της ΝΔ που υπηρέτησα τους προέδρους και τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Δεν δίνουμε όλοι τη μάχη για τις αρχές της ΝΔ;»

Ο Νικήτας Κακλαμάνης που έχει ταχθεί υπερ της υποψηφιότητας Μπακογιάννη συμφωνησε μεν με τον μειμαρακη στα διαδικαστικα αφησε όμως να εννοηθει οτι η
προσωπικη επιθεση στον σαμαρα θα μπορουσε να έχει αποφευχθεί.

Ως ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη εκλήφθηκαν όσα είπαν συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή για την παρέμβαση που έκανε ζητωντας να τελειώνουν γρήγορα τα διαδικαστικά. Οσο για την παρέμβαση Μειμαράκη τόνιζαν οτι ακυρωνει την ολη προσπαθεια για ενοτητα. “Ηταν πολυ βαρυς”, είπαν χαρακτηριστικα.

“Το συνέδριο μπορεί να διαρκέσει  ακόμα και 3 ημέρες”, είπε σε παρέμβασή του ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΝΔ.
“Είναι επείγον η παραταξη να εχει ηγεσια, όποιος όμως δεν στηρίξει το νεο πρόεδρο θα έχει να κάνει μαζί μου”, είπε ο κ. Καραμανλής.

Την πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής για εκλογή προέδρου απο τη βάση με την ψήφο μελών ή όσων εγγραφούν μέχρι και την ημέρα εκλογής, παρουσίασε ο Δημήτρης Σιούφας.

    Οπως είπε, η πρόταση αυτή έχει ήδη γίνει δεκτή απο τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά. Διαφορετικές απόψεις διατυπώνουν οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Ψωμιάδης. 

    Σαφή θέση υπέρ της ανάδειξης του νέου προέδρου από τα μέλη του κόμματος πήρε στην ομιλία του ο Κώστας Καραμανλής

Ανοίγοντας, τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, κάλεσε όλα τα μέλη να μην αναλωθούν στην εσωστρέφεια, ώστε το κόμμα να εκλέξει το ταχύτερο δυνατό πρόεδρο και να ασκήσει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Όρισε μάλιστα το τρίπτυχο πάνω στο οποίο πρέπει όλοι να κινηθούν στη ΝΔ: ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη.
Ακολούθησε η ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου που  υποστήριξε ξανά την πρόταση του για ανάδειξη του προέδρου του κόμματος από μέλη και φίλους της ΝΔ . «Ας μην υποτιμούμε τους ενεργούς πολίτες, όπως υποτιμήσαμε τον αντίπαλο ζώντας μια εικονική πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: “Δεν θα παίξω τις κουμπάρες για τη διαδικασία.  Όλη αυτή η συζήτηση έχει κουράσει, έχει πλήξει την παράταξη και έχει δυσαρεστήσει του οπαδούς μας.” Πρόσθεσε πως “όσοι περιμένουν ότι από αυτή την Κεντρική Επιτροπή θα βγούμε διαλυμένοι είναι πολύ βαθιά νυχτωμένοι”. Παράλληλα πρότεινε διήμερο συνέδριο, ώστε να έχει τη ευκαιρία να εκφραστεί η βάση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε πως δεν έχει πρόβλημα με ό,τι αποφασίσει για την εκλογή προέδρου η Κεντρική Επιτροπή. “Πρέπει όμως το θέμα να λυθεί σήμερα, γιατί κουράζουμε με αυτή τη συζήτηση για τη διαδικασία”  ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Επανέλαβε ότι η εκλογή προέδρου από τα στελέχη αποτελεί επανάσταση για την παράταξη.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέφρασε την την ελπίδα ότι ο Κ.Καραμανλής θα αποφάσιζε να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματος.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης εκτίμησε πως αν η ΝΔ πάει στο συνέδριο βάσει του Καταστατικού, μόλις το 1/3 των πολιτών θα προσέλθει για να ψηφίσει και ζήτησε την υπέρβαση του καταστατικού για τη συμμετοχή των φίλων.

Υπέρ της εκλογής Προέδρου και από τους φίλους της ΝΔ τάχθηκε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Οπως είπε “μετά τη μεγάλη ήττα θα έπρεπε να τοποθετηθούμε στο δίλλημα: Η να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας ή να τολμήσουμε με γενναιότητα να δούμε τις πολιτικές που μας οδήγησαν σε αυτήν την ήττα και εκείνες που χρειάζονται για να βγούμε μπροστά “.  Ο κ. Σπηλιωτοπουλος εκτίμησε πως αν οι νέοι, αν οι πολίτες δεν επιστρέψουν πίσω η ΝΔ θα είναι για πάρα πολλά χρόνια καταδικασμένη στην αντιπολίτευση.

   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε