weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

ΝΔ: «Διάβασε το μήνυμα ο πρωθυπουργός;»

ΝΔ: «Διάβασε το μήνυμα ο πρωθυπουργός;»
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η ΝΔ καθ΄ όλη την προεκλογική περίοδο ζήτησε από τον ελληνικό λαό να υπάρξει μήνυμα για αλλαγή πολιτικής, το μήνυμα αυτό εστάλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όμως εξέφρασε την απορία του για το αν τελικά ο πρωθυπουργός «διάβασε αυτό το μήνυμα».

«Ως Νέα Δημοκρατία υπογραμμίσαμε ότι το μήνυμα αυτό είναι μήνυμα αποδοκιμασίας και απόρριψης της πολιτικής του Μνημονίου. Και μήνυμα καταδίκης των ανεύθυνων χειρισμών του πρωθυπουργού. Ο ελληνικός λαός ζήτησε την αλλαγή πολιτικής και μία πολιτική που να συνδυάζει μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση, μέτρα που έχουν ληφθεί και δεν χρειάζονται άλλα, με μέτρα για ανάπτυξη που δεν έχουν ληφθεί και ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να προχωρήσει σε νέα φοροεισπρατικά μέτρα που θα επιτείνουν την ασφυξία στην αγορά», τόνισε.

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών με τη ΝΔ να προηγείται στις περισσότερες περιφέρειες, δήμους και νομούς, είναι ενδεικτικό των νέων συσχετισμών που διαμορφώνονται, δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, εκτιμώντας πως η διαφορά των δύο κομμάτων από τις 10,5 μονάδες που ήταν 12 μήνες πριν, πλέον πέφτει στις κάτω από δύο μονάδες.

«Με την πρωτοβουλία του αρχηγού και των στελεχών της η ΝΔ ανέδειξε την πολιτική σημασία της αντιμνημονιακής ψήφου και με τις παρεμβάσεις που ανέπτυξε συνέβαλε καθοριστικά στη ραγδαία πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

Όσον αφορά στην αποχή, που έφτασε σε υψηλά ποσοστά, στη Ρηγίλλης εκτιμούν πως οι πολίτες επέλεξαν να στείλουν γενικότερα ένα μήνυμα και δηλώνουν πως η ΝΔ το έχει λάβει υπόψη της. Επισημαίνουν όμως πως σύμφωνα με την ανάγνωση και την ερμηνεία του ποσοστού της αποχής φαίνεται πως ένα σημαντικό μερίδιο του εκλογικού σώματος δεν υπέκυψε στο εκβιαστικό δίλημμα του Γιώργου Παπανδρέου. «Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να διασπείρει στο εκλογικό σώμα το φόβο που διακατέχει τον ίδιο, δεν το πέτυχε, η αποχή κυρίως αφορά αυτό το δίλημμα», τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ήταν μπλόφα του πρωθυπουργού, καθώς είχε φοβηθεί πολύ προεκλογικά, βλέποντας την κάθετη πτώση των ποσοστών του κόμματός του. «Το δίλημμα δεν πέρασε, η κυβέρνηση και προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου εισέπραξαν ένα ηχηρό μήνυμα της αποδοκιμασίας της πολιτικής του και του Μνημονίου. Και το μήνυμα αυτό θα επαναληφθεί και στο δεύτερο γύρο», εκτίμησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Χαρακτήρισε το δεύτερο γύρο εξίσου σημαντικό με τον πρώτο και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν και να ψηφίσουν, καθώς το μήνυμα του πρώτου γύρου, όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να γίνει πιο ηχηρό το δεύτερη Κυριακή. Στο τραπέζι μπαίνει πια και το ενδεχόμενο των συνεργασιών, κυρίως με τα κόμματα της Αριστεράς, τα οποία επίσης προέταξαν την αντιμνημονιακή ψήφο. «Οι κοινωνίες θα διαμορφώσουν τη δική τους δυναμική και η ίδια εικόνα που καταγράφηκε χθες θα καταγραφεί και στο δεύτερο γύρο», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στη Ρηγίλης εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την πορεία του Βασίλη Κικίλια στην περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ήδη ετοιμάζει κύκλο περιοδειών τόσο στο λεκανοπέδιο όσο και σε όλη τη χώρα. Αναμένεται, εξάλλου, να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στη Ρηγίλλης με τη συμμετοχή των βουλευτών του λεκανοπεδίου και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος.

#TAGS MM