Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Προπαγανδιστές της δεκάρας

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Προπαγανδιστές της δεκάρας

Άκρως καυστική ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Η Συγγρού μιλά για προπαγανδιστές της δεκάρας που λογοκρίνουν ακόμα και τον ίδιο τους τον αρχηγό, υποστηρίζει πως η δήλωση που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλοιωθεί και ζητά από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα «να καταδικάσει άμεσα την παραχάραξη δηλώσεων από επικίνδυνους λασπολόγους».

«Προφανώς στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν τη βία και την ανομία, ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσιοι εκπρόσωποι των άκρων, δεν διστάζουν να παραχαράξουν (μετά τον αρχηγό τους) και τις δηλώσεις των πολικών τους αντιπάλων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, στο τέλος υπάρχουν και link από την επίμαχη ομιλία Σαμαρά… 

«Τους πονάει η αλήθεια. Κανένας περαιτέρω σχολιασμός για τους ακροδεξιούς Γκεμπελίσκους της Συγγρού», ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, ενώ στη… μάχη συμμετείχε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
«Οι προπαγανδιστές της δεκάρας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δίστασαν να λογοκρίνουν ακόμα και τον ίδιο τους τον αρχηγό για τη γκάφα του στο ΔΝΤ, έχουν το θράσος να μιλούν για δήθεν δικαιολόγηση της βίας σε ομιλία προ διετίας του Πρωθυπουργού και τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αυτοί που κατά δήλωση του Εκπροσώπου κατέχουν λοστάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες ως είδη οικιακής χρήσεως, αυτοί που απειλούν να λιντσάρουν πολιτικούς τους αντιπάλους, αυτοί που αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί, αυτοί που υπερασπίζονται στα δικαστήρια τρομοκράτες, καλό θα ήταν να ζητούσαν μια απλή συγγνώμη και να αρχίσουν να φέρονται με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Γιατί στο απόσπασμα που παραθέτουν ακολουθώντας, ως πηγή τους τα διάφορα περιθωριακά site του Αναρχικού χώρου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά να αναφέρει ότι στην ίδια ομιλία του 2011, ο Πρωθυπουργός στην αμέσως προηγούμενη φράση του αναφέρει επί λέξει:
«Το πρόβλημα της «ανυπακοής»: Εδώ χρειάζεται προσοχή. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε να νομιμοποιήσουμε την παραβίαση των νόμων. Σε μια Δημοκρατία οι νόμοι είναι υποχρεωτικοί για όλους. Δεν είναι εθελοντική η συμμόρφωση στους νόμους. Γιατί αυτό δεν θα οδηγήσει σε «περισσότερη Ελευθερία», θα οδηγήσει στην τυραννία της αυθαιρεσίας και στον εφιάλτη της αυτοδικία.»

Ενώ, σε άλλο σημείο της ίδιας ομιλίας αναφέρει:
«Όπως πρέπει να πούμε και κάτι ακόμα: Όλοι καταγγέλλουμε την αυθαιρεσία των συντεχνιών και ορισμένων «γιαλαντζί» συνδικαλιστών. Που τους ενδιαφέρουν να υπερασπιστούν προνόμια, όχι δικαιώματα. Προνόμια λίγων που τα πληρώνουν οι πολλοί, όχι δικαιώματα όλων…».

Στην ίδια ομιλία του ο Πρωθυπουργός μιλά και για το πανεπιστημιακό άσυλο και τις εστίες ανομίας που δημιουργούν διάφορες ακραίες ομάδες τις οποίες έσπευσε πρόσφατα να υπερασπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τέλεση εγκληματικών πράξεων στην ΑΣΟΕΕ.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός αναφέρει:
«Ξεκαθαρίσαμε ότι το Σύνταγμα δεν κάνει λόγο πουθενά για «πανεπιστημιακό άσυλο», αλλά μόνο για ακαδημαϊκές ελευθερίες στην διδασκαλία και την έρευνα.
Ξεκαθαρίσαμε αυτό που γνωρίζουν σήμερα όλοι: ότι με το «άβατο του χώρου», δεν προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία, αντίθετα καταστρατηγείται η ακαδημαϊκή ελευθερία! Καθηγητές απειλούνται και προπηλακίζονται. Μαθήματα ή εξετάσεις ματαιώνονται από επεμβάσεις μικρών μειοψηφικών ομάδων, συνήθως εξω-πανεπιστημιακών…
Είναι απόλυτη υποκρισία να μιλάνε για «άσυλο ιδεών», όσοι αποδέχονται η υπερασπίζονται το καθεστώς ατιμωρησίας εγκληματικών πράξεων, το καθεστώς βίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στα Πανεπιστήμια εδώ και χρόνια. Ζητάμε να καταργηθεί το άβατο του χώρου, για να αποκαταστήσουμε την Ελευθερία των ιδεών. Ζητάμε να καταργηθεί το ακαταδίωκτο παρανόμων, για να αποκατασταθεί η Ακαδημαϊκή Ελευθερία. Σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου, δεν υπάρχει τέτοιο καθεστώς ασυλίας εγκληματικών πράξεων. Σε καμία δημοκρατική χώρα του κόσμου, δεν επιτρέπεται να γίνονται τα Πανεπιστήμια κέντρα παρανομίας και καταφύγια εγκληματικών ομάδων».

Προφανώς στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν τη βία και την ανομία, ο κ. Σκουρλέτης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσιοι εκπρόσωποι των άκρων, δεν διστάζουν να παραχαράξουν (μετά τον αρχηγό τους) και τις δηλώσεις των πολικών τους αντιπάλων.

Είμαστε βέβαιοι η ΕΣΗΕΑ, τα κόμματα, αλλά και ο κ. Τσίπρας, θα καταδικάσουν άμεσα την παραχάραξη δηλώσεων από τους επικίνδυνους λασπολόγους.
Ευχόμαστε ότι οι εναπομείναντες σοβαροί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλουν με υπευθυνότητα στη συμμόρφωση των συνιστωσών τους με τις αρχές του αστικού δημοκρατικού τόξου, καταδικάζοντας στην πράξη τέτοιου τύπου σταλινικές πρακτικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που ξεπερνούν τα όρια».

Το video που “συνοδεύει” την ανακοίνωση της ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέος «πόλεμος» κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ: «Ακροδεξιός ο Σαμαράς, αποκαλύφθηκε»

Χρυσαυγίτες προσπάθησαν να επιτεθούν στον Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Τσίπρας: Πάρτε πίσω την επιστράτευση!

Ο Τσίπρας έθεσε θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε