Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα παίζουν όλα για την πρωτιά! – Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα παίζουν όλα για την πρωτιά! – Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι

– Στόχος και των δυο κυρίως οι 700.000 αναποφάσιστοι οι οποίοι θα αποφασίσουν σχεδόν πάνω από την κάλπη
– Στα όπλα τα επιτελεία με τον υπόγειο πόλεμο να δίνει και να παίρνει!
– Η ΝΔ ποντάρει σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση απόψε στο Σύνταγμα
– Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στο προπύργιο της ΝΔ την Θεσσαλονίκη
– Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Μόλις 48 ώρες πριν από τις εκλογές, και όλα δείχνουν ότι ζούμε το απόλυτο ντέρμπι. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και ένας βρώμικος πόλεμος έχει ξεκινήσει από το επιτελεία των κομμάτων για να καταφέρουν να δει ο αντίπαλος πλάτη!

Είναι εμφανές ότι πολλές από τις πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό είναι κατευθυνόμενες, από δηλώσεις αξιωματούχων, δημοσιεύματα μεγάλων πρακτορείων αλλά και μεγάλων εντύπων κατά τα άλλα αξιόπιστων.

Πολλοί λένε ότι η μάχη θα κριθεί και από το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή και που αντίθετα με τις εκλογές του Μαϊου φαίνεται να πέφτει στο μισό.

Το 18% γίνεται 10%

Το 18% που συγκέντρωσαν τα κόμματα που έμειναν εκτός την περασμένη φορά αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές να πέσει ακόμη και κάτω από το 10%, γεγονός που δείχνει ενίσχυση των δύο πρώτων κομμάτων κυρίως καθώς οι ίδιοι αναλυτές λένε ότι πλην των δύο πρώτων η δύναμη όλων των υπολοίπων που θα μπουν στη Βουλή θα είναι μειωμένη.

Οι ψηφοφόροι της μιας μέρας

Εκείνοι πάντως που θα κρίνουν το αποτέλεσμα είναι οι λεγόμενοι  “ψηφοφόροι της μιας ημέρας”. Είναι οι πολίτες που θα ψηφίσουν ένα κόμμα όχι γιατί εντάχθηκαν στη δύναμή του, αλλά υπό το φόβο να κερδίσει ο αντίπαλος αυτού του κόμματος. Δηλαδή κάποιοι θα ψηφίσουν ΝΔ για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και το αντίστροφο.

Οι 700.000 αναποφάσιστοι

Αυτοι είναι που θα αποφασίσουν σχεδόν πάνω από την κάλπη!
Το σταυρόλεξο αυτό είναι για πολύ δυνατούς λύτες, αφού ενώ είναι περισσότερες οι δημοσκοπήσεις που λέγεται ότι φέρνουν μπροστά τη ΝΔ, είναι λένε οι αναλυτές ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που έχει μεγαλύτερη δυναμική στους αναποφάσιστους, αλλά υπάρχει και ένα μέρος των πολιτών που δηλώνει ότι προς το παρόν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, αλλά δεν αποκλείει κιόλας να αλλάξει γνώμη!

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις

Είναι ένα κανονικό γκραν γκινιόλ. Οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο όριο του στατιστικού λάθους.
Επι της ουσίας οι εταιρείες έχουν σχεδόν μοιραστεί στα δυο με κάποιες να καταγράφουν ισχνό προβάδισμα της ΝΔ, ενώ άλλες δίνουν οριακά αλλά μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων δημοσκοπήσεων είναι ότι δύσκολα το πρώτο κόμμα θα ξεπεράσει το 30%.

Οι υπόλοιποι:

Η Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι και πάλι θα είναι επτακομματική.
Tο ΠΑΣΟΚ, χάνει πολύ από την μετακίνηση ψηφοφόρων στη ΝΔ και οι πληροφορίες λένε ότι με μεγάλη δυσκολία θα αγγίξει το διψήφιο νούμερο.
Η Χρυσή Αυγή δεν χάνει πολύ από το ποσοστό της. Ανοδικά κινείται η ΔΗΜΑΡ, ενώ πτωτικά κινούνται Καμμένος και ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κείμενο στα ελληνικά στη γερμανική έκδοση των Financial Times: “Αντισταθείτε στον δημαγωγό”

Να ποιοι βγάζουν πρώτο κόμμα την Κυριακή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε