Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

ΝΔ: «Καλοδεχούμενες οι εκλογές»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει στο τραπέζι και η Νέα Δημοκρατία δηλώνει έτοιμη για προσφυγή στις κάλπες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενες» ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές και τόνισε πως «από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη».

«Έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη κοστολογημένη πρόταση, η οποία αν υλοποιηθεί μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», είπε και σημείωσε ότι είναι η τρίτη πρόταση μέσα σε ένα χρόνο.

«Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα, που εκβίαζε με εκλογές. Εμείς είμαστε έτοιμοι – καλοδεχούμενες αν γίνουν» τόνισε.

Εξάλλου, τη φράση του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ότι «λίγα σωστά σε ένα συνολικό λάθος, δεν δίνουν τη λύση», υπενθύμισε ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική.

«Σε σχέση με την πρόταση που έχουμε καταθέσει, αυτά τα οποία φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση είναι τα λίγα. Κεντρικός άξονας για να προκληθεί το σοκ, που θέλουμε, είναι το θέμα του φορολογικού, στο οποίο η κυβέρνηση έχει σταθερή θέση. Ο κόσμος τάσσεται υπέρ του μίγματος αλλαγής πολιτικής, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος τόνισε πως ” η χώρα έχει κάνει βήματα πίσω – η πολιτική του κ. Παπανδρέου την οδηγεί σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση είναι μπροστά σε αδιέξοδα».

Χαρακτήρισε δε ακατανόητο το γεγονός ότι κάποιοι θέτουν θέμα δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο αυτή τη στιγμή. «Αν η κυβέρνηση ήθελε να μάθει τη γνώμη του ελληνικού λαού θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα πριν ψηφίσει το Μνημόνιο», δήλωσε.

Επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα λοιδορούσε την ΝΔ για την πρόταση της περί ‘εργασιακής εφεδρείας’, σήμερα φαίνεται να σκέπτεται να την υλοποιήσει.

«Ο κ. Σαμαράς έχει πει ξεκάθαρα ‘όχι’ στις απολύσεις στο δημόσιο. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είναι το πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και η ‘εργασιακή εφεδρεία’, την οποία φαίνεται πλέον να εξετάζει η κυβέρνηση, η οποία πριν λίγο καιρό απέρριπτε αυτή την πρόταση, κατηγορώντας μάλιστα την ΝΔ πως είχε ανακαλύψει το θεσμό της ‘εργασιακής εφεδρείας’ για να χαϊδέψει αυτιά», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγάζει κυβέρνηση η πρόωρη κάλπη;

“Το δημοψήφισμα θα διχάσει την κοινωνία”

Παπούλιας: “Χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι έχουν δώσει ότι ήταν να δώσουν”

Δυο ναι και τρία όχι στις συναντήσεις Παπανδρέου με αρχηγούς

Στήνουν κάλπες δημοψηφίσματος;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε