Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝΔ: Να αποσυρθούν οι τροπολογίες του Λοβέρδου για το ΙΚΑ

ΝΔ: Να αποσυρθούν οι τροπολογίες του Λοβέρδου για το ΙΚΑ

“Δεν επιτρέπεται τόσο σοβαρά θέματα να τα ξεπετάμε με τροπολογίες μόνο και μόνο για τους τίτλους”

Να αποσυρθούν οι τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για το ΙΚΑ- ΕΤΕΑΜ, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία δια του εισηγητή της Νίκου Νικολόπουλου, κατά τη σημερινή δεύτερη συνεδρίαση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αιτιολόγησε ο εισηγητής της ΝΔ, οι ρυθμίσεις Λοβέρδου συνιστούν από μόνες τους ένα νομοσχέδιο, το οποίο μάλιστα δεν συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση, εισάγει δε νέους θεσμούς, όργανα, εθνικές επιτροπές και φέρνει νέες σημαντικές κατά τα άλλα πολιτικές μόνο με τους τίτλους τους. Τόνισε συγκεκριμένα ότι «οι διατάξεις για τον Ιατρικό Τουρισμό, το έργο της Επιθεώρησης και του ελέγχου των δαπανών Υγείας και Πρόνοιας, τον εθνικό συντονισμό της προστασίας των ανηλίκων παιδιών, τη σύνδεση της χώρας μας και την αξιοποίηση τεχνογνωσίας και πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για να τα “ξεπετάμε” με τη μορφή τροπολογιών».

«Δηλαδή να έχουμε να λέμε ότι εμείς φέραμε για παράδειγμα τον Ιατρικό Τουρισμό; Μόνο τους τίτλους; Γιατί κατά τα άλλα είναι ένα άδειο πουκάμισο» είπε ο κ. Νικολόπουλος, κατηγορώντας τον υπουργό Υγείας για «νομοθετική βουλιμία στο αποκορύφωμά της» και ζήτησε να αποσυρθούν οι διατάξεις και να επανέλθουν πλήρεις και ολοκληρωμένες τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, αφού προηγηθεί ο αναγκαίος διάλογος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιστολή Λοβέρδου στους αγροτικούς γιατρούς: “Πλαφόν στα φάρμακά σας”!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε