Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΝΔ: «Ναι» στην παράταση αποπληρωμής, αλλά χωρίς νέους όρους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θετικοί στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, καθώς αυτό εκτιμούν ότι θα ευνοήσει την αποπληρωμή του, δηλώνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας.

«Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, προκειμένου αυτός να ευθυγραμμισθεί με τον αντίστοιχο της Ιρλανδίας, θα ευνοήσει την αποπληρωμή του, αρκεί να μην συνοδευτεί από νέους, δυσμενείς όρους και προϋποθέσεις», επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης.

Υπογραμμίζουν δε, πως η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την κριτική της ΝΔ, καθώς αποκαλύπτεται πως δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση για το μνημόνιο από την ελληνική κυβέρνηση.

Τονίζουν χαρακτηριστικά πως η Ιρλανδία πέτυχε την επέκταση της δημοσιονομικής της προσαρμογής στα πέντε χρόνια, από τα τέσσερα που προβλέπονταν και γι’ αυτήν και για την Ελλάδα, ενώ πέτυχε και η δημοσιονομική της προσαρμογή να γίνει κυρίως από το σκέλος των δαπανών και όχι των εσόδων, όπως είναι η διεθνής πρακτική, την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Παράλληλα, ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγορούν ότι εκτοξεύει την ανεργία στο 15% το 2011, την ώρα που η Ιρλανδία πέτυχε τη δημοσιονομική της προσαρμογή να συνοδεύεται από θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλό πληθωρισμό και μείωση της ανεργίας.

«Η ιρλανδική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε ως το τέλος και κατάφερε να διασώσει την αναπτυξιακή της δυναμική, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θυσίασε πρώτη την αναπτυξιακή της δυναμική, καταδικάζοντας τη χώρα σε φαύλο κύκλο συνεχής ύφεσης και υπερχρέωσης», καταλήγουν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε