Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΝΔ: «Παράδειγμα αποτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής η χώρα»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η «μαύρη τρύπα» των εσόδων και η μη επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η χώρα, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες των πολιτών της, αποτελεί ένα… «καλό παράδειγμα» αποτυχημένης δημοσιονομικής πολιτικής», τονίζουν σε δήλωσή τους οι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης.

«Ακόμη και μετά την αναθεώρηση των επιμέρους στόχων, λόγω αδυναμίας επίτευξής τους, και παρά τις λογιστικές αλχημείες με τη μετάθεση πληρωμών από τον Ιούλιο στον Αύγουστο, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν αλλάζει: Η οικονομία παραμένει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Τα έσοδα συνεχίζουν να καταρρέουν, οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν διευρυνόμενη υπέρβαση έναντι των στόχων, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων βουλιάζει και προβλέπεται πλέον ακόμη πιο μειωμένο, το «εσωτερικό χρέος» διογκώνεται, το έλλειμμα παραμένει σημαντικά υψηλότερο από πέρυσι», αναφέρουν.

«Η κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να επιτύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάταξη της οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται, εντός και εκτός Ελλάδας, για την ορθότητα της κριτικής της και για το ρεαλισμό των θέσεών της», συμπληρώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάλι εκτός στόχου είμαστε! – Μειώσαμε τις δαπάνες αλλά μας λείπουν ακόμη 87€ εκατ.!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε