Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

ΝΔ: «Σε πολιτικό βέρτιγκο η κυβέρνηση»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η κυβέρνηση οδηγεί την οικονομία σε παράλυση» δηλώνει η Νέα Δημοκρατία και καλεί το Μαξίμου να ξεκαθαρίσει τι ισχύει με τον 13ο και τον 14ο μισθό.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επικαλούμενος την έκθεση της ΤτΕ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, κατηγορώντας την πως έχει οδηγήσει την οικονομία σε φαύλο κύκλο ύφεσης.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος τονίζει αυτό που φωνάζει εδώ και μήνες ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ. Ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη και η αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής. Δυστυχώς η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν ακούει. Τα αδιέξοδα του Μνημονίου και η πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου έχουν οδηγήσει την οικονομία σε παράλυση. Οι θυσίες των πολιτών πάνε χαμένες και το μέλλον είναι δυσοίωνο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Ο κ. Μιχελάκης βασιζόμενος στα στοιχεία που δείχνουν την ύφεση στο τρίτο τρίμηνο του 2010 να φτάνει το 4,6%, τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου να τρέχει με 5,2%, την ανεργία να εκτινάσσεται στο 13,9% τον Νοέμβριο και τα λουκέτα στην αγορά να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου, οράματος, ελπίδας και αναπτυξιακής προοπτικής, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Παπανδρέου «βύθισε σε χρόνο ρεκόρ την Ελλάδα στην ύφεση, την ανεργία και λιτότητα. Έχουν αυτοπαγιδευτεί, έχουν οδηγήσει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία σε τραγικά αδιέξοδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα αν προτίθεται να φέρει το θέμα για συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο ή όχι. «Άκουσα ότι πρόκειται να συσταθεί δημόσια εταιρία που θα έχει ως εγγύηση την περιουσία του δημοσίου. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν αυτή η ιστορία θα περάσει με τη μορφή προεδρικού διατάγματος χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή, όπως εξάλλου επιτρέπει και το μνημόνιο ή αν θα υπάρξει συζήτηση επ΄αυτού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος επανέλαβε πως το μόνο κοινό σημείο που έχει η ΝΔ με τα όσα έχει πει η τρόικα για το θέμα, είναι τα 50 δισ. ευρώ. «Από εκεί και πέρα είναι η μέρα με τη νύχτα. Αντιμετωπίζουν τη χώρα ως εταιρία υπό εκκαθάριση», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Η ΝΔ επαναφέρει και το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα καθώς θεωρεί πως οι εξηγήσεις που έχουν δώσει οι αρμόδιοι υπουργοί αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Υπάρχουν αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών», τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δείχνει να βρίσκεται σε πολιτικό βέρτιγκο». «Επιτέλους στην κυβέρνηση ας σοβαρευτούν. Να σταματήσουν να παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων. Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πει την αλήθεια και να σταματήσει το υπουργικό αλαλούμ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος και παρουσίασε δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, του κ. Πεταλωτή και της κ. Κατσέλη, με τις οποίες, σύμφωνα με τη ΝΔ, τα κυβερνητικά στελέχη δεν κλείνουν το θέμα.

«Ποιος κοροϊδεύει ποιόν στην κυβέρνηση; Ποιος από τους τρεις υπουργούς λέει την αλήθεια; Σε ποιους κλάδους εννοεί η κ. Κατσέλη ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί; Τί σημασία έχει το αν τελικά θα κοπούν 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, όταν θα υπάρξουν συνολικές μειώσεις των αποδοχών και θα έχουμε μειώσεις από τον 1ο έως και τον 12ο μισθό;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλώντας την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε