Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΝΔ: Τελειώνει ο χρόνος ανοχής και υπομονής του ελληνικού λαού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά έγινε το μεσημέρι στην Ρηγίλλης με τους υπεύθυνους Τομέων Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ.

 

Με το τέλος της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το κεντρικό μήνυμα που έδωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος είναι ότι με τη συμπλήρωση 100 ημερών από το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου εκπνέει πλέον ο χρόνος ανοχής και υπομονής του ελληνικού λαού απέναντι στη συγκεκριμένη κυβέρνηση.
 
“Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα εξακολουθήσει να κάνει υπεύθυνη και συγκροτημένη αντιπολίτευση”, συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σε ερώτηση αν βλέπει εξελίξεις το Μάρτιο είπε ότι δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά και σε άλλη ερώτηση αν βλέπει νωρίτερα εκλογές, απάντησε αρνητικά. “Απλώς ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι διανύουμε χρονικό διάστημα πολύ σημαντικών εξελίξεων σε όλους τους τομείς – πολιτική, θεσμοί, οικονομία, κοινωνία, εθνικά θέματα – και κατά τούτο ζήτησε επαγρύπνηση από τους υπευθύνους στους τομείς πολιτικής της ΝΔ για ευνόητους λόγους”, πρόσθεσε.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ συμπλήρωσε ότι ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο των καθηκόντων της λειτουργίας και αποστολής των τομεαρχών έκανε πλήρη περιγραφή του πολιτικού και επικοινωνιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ξεκίνησε ο καινούργιος χρόνος, αναφερόμενος στα κυρίαρχα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας τα οποία απασχολούν και τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Ανέφερε ότι για θέματα όπως “η οικονομία, η φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση, το ασφαλιστικό, η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας, το εκλογικό σύστημα, η διαφάνεια, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες και περιέγραψε το πλαίσιο της πολιτικής μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι τομεάρχες”.
 

Οι αρμοδιότητες των στελεχών του κόμματος και οι κατευθυντήριες γραμμές της αντιπολιτευτικής τακτικής, σε θέματα όπως η οικονομία και η διοικητική μεταρρύθμιση, συζητήθηκαν και χθες, στην πρώτη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού Οργάνου της ΝΔ.
 
Ενδεικτικό του αντιπολιτευτικού στίγματος του Αντώνη Σαμαρά είναι η επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση, με την οποία ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τους μετανάστες με, εξαίρεση την ψήφο στους ομογενείς).
 
Παράλληλα, η ΝΔ απορρίπτει το γερμανικό μοντέλο εκλογικού συστήματος, ασκεί έντονη κριτική στους χειρισμούς του Μ.Χρυσοχοΐδη στο ζήτημα της τρομοκρατίας, ενώ χαρακτηρίζει ανέτοιμη την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την οικονομία, κάνοντας λόγο για αυτοσχεδιασμούς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε