Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΝΔ: «Θα επανεξετάσουμε την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επιφυλάξεις για το θέμα των φοιτητικών παρατάξεων εκφράζει η ΝΔ και δηλώνει πως όταν γίνει κυβέρνηση, θα εξετάσει την κατάργησή τους.

Το πλαίσιο της συναίνεσης στο θέμα του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση προσδιορίζει με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει τη συναίνεση στα θέματα της Παιδείας» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει ότι «στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέσαμε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις και αγωνιστήκαμε στη Βουλή μέχρι την τελευταία ώρα για την υιοθέτησή τους από την κυβέρνηση. Και τελικά το πετύχαμε! Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Μιχελάκης δίνει έμφαση στο θέμα της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου που ήταν κυρίαρχη θέση του κ. Αντώνη Σαμαρά ενώ υποστηρίζει ότι «η εκλογή των Πρυτανικών Αρχών από τον φυσικό τους χώρο, δηλαδή την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτελούν για μας βασικές θέσεις και δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν».

Επιφυλάξεις ωστόσο εκφράζει για το θέμα των φοιτητικών παρατάξεων: «Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης, η Νέα Δημοκρατία ήταν έτοιμη να δεχτεί την ουσιαστική μείωση της εκπροσώπησής τους μέσα από τους συλλόγους φοιτητών, αλλά όχι την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, πράγμα που ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε».

Και η ανακοίνωση καταλήγει ότι «η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πολιτεύεται με υπευθυνότητα και αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και τώρα συναίνεση – Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο – Ψήφισε το νομοσχέδιο για την Παιδεία η αξιωματική αντιπολίτευση

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε