Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νέα επίθεση Πολάκη στην ΠΟΕΔΗΝ: Προβοκάτσια η ανακοίνωση για την χολέρα στο “Έλενα Βενιζέλου”

Νέα επίθεση Πολάκη στην ΠΟΕΔΗΝ: Προβοκάτσια η ανακοίνωση για την χολέρα στο “Έλενα Βενιζέλου”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

«Προβοκάτσια» που ξεκίνησε από τον πρόεδρό της, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ότι εντοπίστηκε το δονάκιο της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

«Η εξέλιξη δικαιώνει την αντίδραση του υπουργείου», τόνισε ο κ,. Πολάκης, προσθέτοντας ότι μερίδα μέσων ενημέρωσης, αναπαρήγαγε τις «μπούρδες» αυτές προκαλώντας πανικό.

Παράλληλα, συνεχάρη για τη στάση του τον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινό, που είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χολέρας, και πως το θέμα «πολλαπλασίασαν τα μέσα ενημέρωσης».

Από τη πλευρά του, ο κ. Κρεμαστινός, που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τη λειτουργία της ακτινοθεραπευτικής πτέρυγας στο νοσοκομείο της Ρόδου, ανέφερε ότι εξέφρασε καθαρά την επιστημονική του άποψη.

«Η θέση μου για τη χολέρα ήταν καθαρά επιστημονική. Δεν μπορούσα να πω κάτι που αύριο θα αποδεικνυόταν ότι δεν ήταν σωστό. Δεν ήταν υποστηρικτική για κανέναν», ανέφερε ο κ. Κρεμαστινός.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη, διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα κλείσει η παιδοχειρουργική κλινική στα Χανιά, κάνοντας λόγο για άδικη επίθεση από μερίδα μέσων ενημέρωσης.

«Εμείς μόνο ανοίγουμε, δεν κλείνουμε. Άλλοι έκλειναν και δεν άνοιγαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή και θα ψηφιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο, το νομοσχέδιο που θα αφορά το πλαίσιο λειτουργίας των οργανισμών των νοσοκομείων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και θα δίνονται λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις