Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα εσωκομματικά πυρά στο ΠΑΣΟΚ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ταλαιπωρία λόγω γραφειοκρατίας των επιχειρήσεων και των πολιτών με τεράστιες οικονομικές απώλειες για το κράτος διαπιστώνουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και καταλογίζουν ευθύνες στον αρμόδιο υπουργό.

Με ερώτηση τους – κατόπιν πρωτοβουλίας της Σοφίας Γιαννακά – στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, τονίζουν πως το σύστημα λειτουργεί μέσω εκατοντάδων γραφειοκρατικών διαδικασιών και καταθέτουν στοιχεία από έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας “Doing Business 2010”, που καταγράφει πως στη χώρα μας απαιτούνται 15 ημέρες, στην καλύτερη των περιπτώσεων, και 1.100 ευρώ για τη σύσταση μιας μικρής νέας επιχείρησης, ενώ αντίστοιχα στην Ε.Ε. απαιτούνται 8 ημέρες και συνολικό κόστος 417 ευρώ.
Οι 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν πληροφορίες για τις ενέργειες που (ενδεχομένως) προτίθεται να αναλάβει ο κ. Χρυσοχοίδης, προκειμένου να βελτιωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη σύσταση μιας νέας επιχείρησης.
Επίσης ρωτούν σε μια ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία συλλογής των απαραίτητων στοιχείων του Γενικοί Εμπορικού Μητρώου, από τους 3.200 συμβολαιογράφους, τα 100 Επιμελητήρια, αλλά και τα 100 ΚΕΠ, που έχουν οριστεί από το αρμόδιο υπουργείο, με σκοπό την παραλαβή όλων των εγγράφων και τη διεκπεραίωση των διαδικασιών με όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του κράτους, για την ενημέρωση του ΓΕΜΗ, όπως επίσης κι αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, σχετικά με την ενεργοποίηση του (του ΓΕΜΗ).
Την ερώτηση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ν. Αλευράς, Λ. Γρηγοράκος, Σπ. Μαργέλης, Μ. Κατρίνης, Αθ. Μαρεντίτη, Π. Κουκουλόπουλος, Κ. Καρτάλης, Τ. Αντωνίου, Οδ. Βουδούρης, Εκτ. Νασιώκας κ.α.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε