Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέα κοινή δήλωση… χαράς από Ρομπέι και Μπαρόζο

ΦΩΤΟ REUTERS

Αφού ψηφίστηκε και ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, είμαστε ακόμη πιο κοντά στο… ταμείο μας (ξανά)είπαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, Χέρμαν βαν Ρομπέι και Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, εξέδωσαν κοινή δήλωση μετά την υπερψήφιση του εφαρμοστικού νόμου από την ελληνική Βουλή, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή τους.

Μπαρόζο και Ρομπέι κάνουν λόγο για το δεύτερο καθοριστικό βήμα για επιστροφή της Ελλάδας σε βιώσιμη τροχιά και επισημαίνουν ότι σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, ήταν μια ακόμη πράξη υπευθυνότητας.

Αναφέρουν επίσης ότι πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις για τη λήψη απόφασης σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα και για ταχεία πρόοδο για το δεύτερο πακέτο βοήθειας.

Οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν ακόμη την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της Ευρώπης στον ελληνικό λαό, για το μέλλον του οποίου εκφράζουν εμπιστοσύνη.

«Ενόψει του σκληρού έργου που θα πρέπει να γίνει» οι κ.κ. Ρομπέι και Μπαρόζο επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους προς όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να εργαστούν από κοινού «για να πάει η χώρα μπροστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 155 ΝΑΙ, 136 ΟΧΙ και 5 ΠΑΡΩΝ υπερψηφίστηκε επι της αρχής ο εφαρμοστικός νόμος

Επιτέλους! Οι γερμανικές τράπεζες συμφωνούν στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί του Μεσοπρόθεσμου.Ούτε κέρμα δεν θα μείνει…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε