Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Νέα σύσκεψη στο υπ.Εσωτερικών – Εκτός και πάλι Πάγκαλος και Παμπούκης

Από την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικου οργάνου της κυβέρνησης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Μετά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης και σήμερα συνεδρίασε αλλά και πάλι έχουν μείνει εκτός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

Συνεδρίασε και σήμερα το συντονιστικο οργάνο της κυβέρνησης στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.
 
Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.
 
 
Παρά τις έντονες φήμες, ο κ. Θ. Πάγκαλος δεν δηλώνει ενοχλημένος επειδή δεν κλήθηκε στην πρεμιέρα του νέου στρατηγείου
 
«Oύτε ρόλο συντονιστή στην κυβέρνηση έχω ούτε εγώ θα είμαι πρωθυπουργεύων,να αναπληρώνω δηλαδή τον Πρωθυπουργό» έλεγε για άλλη μία φορά στους συνεργάτες του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος σε μια συζήτηση που έγινε για τον ανασχηματισμό. Αλλωστε ο ανασχηματισμός δεν έχει επηρεάσει καθόλου τις αρμοδιότητές του και, όπως τόνιζαν οι συνεργάτες του, συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του έτσι όπως ο ίδιος τα έχει περιγράψει (να παρακολουθεί δηλαδή το κυβερνητικό έργο, την πορεία του μνημονίου και να εποπτεύει την Κοινωνική Επιτροπή και του ΚΥΣΕΑ).
 
«Συνεχίζει κανονικά τα καθήκοντά του» επαναλαμβάνουν οι συνεργάτες του και σήμερα ο κ. Πάγκαλος θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια στην επίσκεψή του στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα για τα εγκαίνια διόδου, παρουσία και του βούλγαρου προέδρου κ. Μπόικο Μπορίσοφ και εν συνεχεία θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ, μαζί με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου .
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε λάβει, εδώ και αρκετές ημέρες, διαβεβαιώσεις ότι οι δομικές παρεμβάσεις που θα γίνονταν στο κυβερνητικό σχήμα δεν θα επηρέαζαν τη δική του θέση, ενώ πολλοί συνάδελφοί του εκτιμούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι «δεν μπορείς να ανασχηματίσεις τον αντιπρόεδρο». Απείχε ωστόσο από τις πολύωρες συσκέψεις οι οποίες προηγήθηκαν του ανασχηματισμού, γεγονός που στην αρχή προξένησε αίσθηση και κάποιες απορίες σχετικά με τις αρμοδιότητες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο ίδιος ωστόσο θεωρεί ότι οι όποιες αλλαγές δεν επηρεάζουν τις αρμοδιότητές του. Οταν απουσιάζει ο Πρωθυπουργός στο εξωτερικό θα τον αντικαθιστά ο πρώτος τη τάξει υπουργός, παραδέχεται και ο κ. Πάγκαλος.
 
Το ίδιο συμβαίνει, και το ξεκαθάρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής, και στις συνεδριάσεις των κυβερνητικών επιτροπών στις οποίες όμως δεν μετέχει ή δεν θα είναι παρών ο κ. Πάγκαλος. Σε όσες μετέχει, θα προεδρεύει ο αντιπρόεδρος. Ο κ. Πεταλωτής φρόντισε χθες να χαρακτηρίσει «πολύ σοβαρές τις αρμοδιότητες του κ. Πάγκαλου» και το έργο στην κυβέρνηση που επιτελεί.
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε