Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα υπομνήματα ΠΓΔΜ και Ελλάδας στη Χάγη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ιούνιο και Οκτώβριο θα κατατεθούν τα νέα γραπτά υπομνήματα Σκοπίων και Αθήνας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των δυο χωρών με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου στις 9 Μαρτίου. Όπως αποφάσισε το Διεθνές Δικαστήριο, η ΠΓΔΜ θα καταθέσει το υπόμνημα με τις θέσεις τις έως τις 9 Ιουνίου του 2010, ενώ η Αθήνα έχει περιθώριο να απαντήσει έως τις 27 Οκτωβρίου. 

Η πλευρά των Σκοπίων ζήτησε από το Δικαστήριο της Χάγης να υποβάλει απαντητικό υπόμνημα σε εκείνο που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά. Η οποία δεν είχε αντίρρηση επ’ αυτού του αιτήματος, εφόσον θα μπορεί με τη σειρά της να καταθέσει νέα απάντηση και να διαθέτει ανάλογο χρονικό διάστημα γι’ αυτό. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης των υπομνημάτων, το Δικαστήριο θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης. Στη δεύτερη φάση της εξέτασης της προσφυγής της ΠΓΔΜ θα ακολουθήσει ανάπτυξη των εκατέρωθεν επιχειρημάτων σε προφορική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου. Σύμφωνα με τους Κανόνες Διαδικασίας του Δικαστηρίου, τα γραπτά υπομνήματα της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι και την έναρξη της προφορικής διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε