Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέες αντιφάσεις από τον βοηθό του Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ

Νέες αντιφάσεις από τον βοηθό του Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ

Η σημερινή τρίτη κατάθεση του Γιώργου Αγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή επιφύλασσε νέες εκπλήξεις για τα μέλη της. Ο υπεύθυνος πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών μετέφραζε τη λίστα Λαγκάρντ στο Google για να την επεξεργαστεί.

Για 3η φορά πέρασε σήμερα το κατώφλι της Προανακριτικής ο Γιάννης Αγγελόπουλος, ο οποίος χτες ανασκεύασε την πρώτη κατάθεση του στην Επιτροπή, δηλώνοντας πως τελικά ίσως το δεύτερο cd που ήρθε από τη Γαλλία να είναι ο ίδιο με το cd που του έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου… «Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε. Δεν θυμάμαι και ακριβώς» κατέθεσε συγκεκριμένα, προκαλώντας παγωμάρα στην αίθουσα.

Ο πρώην υπεύθυνος πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών επιμένει σε αυτή τη γραμμή ενώ δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν είναι το πρόσωπο στο οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το cd για φύλαξη.

Κατά τη σημερινή εξέταση του όμως προέκυψε μία νέα… αντίφαση. Ο ίδιος καταθέτει πως στον κατάλογο με τους 20 μεγαλοκαταθέτες – που σταχυολόγησε από τη λίστα Λαγκάρντ που του είχε δώσει προς επεξεργασία ο Γ. Παπακωνσταντίνου – έγραψε μόνο ονόματα και ποσά. Ωστόσο, ο τότε Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, στην κατάθεση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε δηλώσει πως η λίστα που του είχε δώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών για έλεγχο του φορολογικού προφίλ των καταθετών περιείχε ονόματα, ποσά αλλά και διευθύνσεις.

Σύμφωνα με μέλη της Προκαταρκτικής, συνολικά η κατάθεση Αγγελόπουλου «περισσότερο συσκότισε, παρά φώτισε την υπόθεση» και η Επιτροπή «ποντάρει» πολλά στους 3 υπολογιστές που κατέσχεσαν χθες στο υπουργείο Οικονομικών οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, καθ’ υπόδειξη του κ. Αγγελόπουλου, προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχουν σημάδια αλλοίωσης της λίστας.

Γιατί κάποια μέλη της Προανακριτικής «αμφιβάλλουν» αν τελικά ο κ. Αγγελόπουλος ήταν αυτός που επεξεργάστηκε το cd;

Σύμφωνα με βουλευτές που μετέχουν της προανάκρισης στη Βουλή, οι απαντήσεις του μάρτυρα δεν έδειχναν άνθρωπο που γνώριζε και είχε επεξεργαστεί το συγκεκριμένο αρχείο, ενώ, όπως ομολόγησε, δεν ήξερε καν Γαλλικά. Στο ερώτημα δε του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πως χειρίστηκε το Γαλλικό αρχείο, απάντησε πως για να δει τι λέει το cd, αναζητούσε λέξεις κλειδιά στο ….google!.

Σήμερα στην Προανακριτική καταθέτουν δημοσιογράφοι που διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου φέρεται να κατέθεσε πως το «χαμένο» cd πρέπει να αναζητηθεί σε… υψηλότερο επίπεδο από αυτό του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ πρότεινε στην Επιτροπή να ερευνήσει περαιτέρω το όνομα Μ.Π. στη λίστα Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια θα καταθέσουν οι δημοσιογράφοι Α. Παπαχελάς, Κ. Βαξεβάνης και Γ. Ντάσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πήρε όλα πίσω ο πρώην συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου – Ποιός καρφώνει τον Ι. Διώτη

Γιατί τηλεφώνησε το Νοέμβριο ο Παπακωνσταντίνου στον πρώην συνεργάτη του;

Δεν ήταν το πρωτότυπο το CD με την λίστα Λαγκάρντ που έδωσε στον συνεργάτη του ο Παπακωνσταντίνου; – Αναστάτωση στην προανακριτική

Αιφνίδια εξέλιξη στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ – Τι κατέθεσε ο συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Προανακριτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε