weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Νέες «βόμβες» Πάγκαλου: «Βρείτε μου υπουργό που δεν διόριζε»

Νέες «βόμβες» Πάγκαλου: «Βρείτε μου υπουργό που δεν διόριζε»

«Η ΝΔ έχει τη φαυλότητα στο DΝΑ της, το ΠΑΣΟΚ την πολέμησε, αλλά υπάρχουν παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που διόρισαν με το παραπάνω», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Θεόδωρος Πάγκαλος και δίνει τη δική του απάντηση στο ερώτημα ποιοι έφαγαν τα λεφτά: «Δεν είναι μόνον οι πολιτικοί που τα έφαγαν, αυτό είναι μια βλακεία, δεν μπορούν να φάνε οι πολιτικοί ένα πλεόνασμα 7%».

Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, μεταξύ 2004 και 2009 η ελληνική οικονομία είχε μια αύξηση κατά μέσο όρο γύρω στο 3,5%, υπήρχε δηλαδή πλεόνασμα συνολικά περί τα 6% με 7% του ΑΕΠ, αλλά η εντύπωση πως τα λεφτά τα έκλεψαν οι πολιτικοί «είναι μια βλακεία» γιατί «από τη Βουλή και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι πολιτικοί που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν τη διαχείριση είναι λίγοι. Μερικές εκατοντάδες. Δεν μπορούν να φάνε ένα πλεόνασμα 7% τον χρόνο επί του ΑΕΠ».

Ποιοι έφαγαν αυτό το πλεόνασμα χρημάτων τελικά; «Το βάρος του Δημοσίου για συντάξεις και μισθούς» είπε ο κ. Πάγκαλος και κατηγόρησε τη ΝΔ πως «αύξησε τους δημοσίους υπαλλήλους κατά 50%. Διπλασιάστηκε ο όγκος των μισθών και των συντάξεων στον προϋπολογισμό του κράτους. Το κράτος λειτουργούσε υπέρ του εαυτού του, για να υπάρχει· και όχι για να κάνει επενδύσεις ή κοινωνική πολιτική. Και όταν συνάντησα το νέφος βλακείας που αντιμετώπισα όταν είπα αυτά τα αυτονόητα, κατάλαβα πόσο μεγάλη είναι αυτή η ρήση του Γ. Παπανδρέου ότι κάνουμε “την επανάσταση του αυτονόητου”».

Ο κ. Πάγκαλος απάντησε εμμέσως και στα πυρά που δέχτηκε εκ των έσω όταν είπε όσα είπε στη Βουλή. Ο Απόστολος Κακλαμάνης, άλλωστε, είχε ζητήσει να μη μπαίνουν οι κλέψαντες και τα θύματα στο ίδιο τσουβάλι. «Ποιοι είναι οι κλέφτες και ποια είναι τα θύματα; Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε. Αν του έθετα δηλαδή υπόψη παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι διορίσανε και διορίσανε με το παραπάνω», είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Και έσπευσε να κάνει το… διαχωρισμό ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. «Πρέπει να επισημάνει κανείς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα, το ΠΑΣΟΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ΄ αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί…».

Από τα πυρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δε… γλίτωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. «Είπε την αρλούμπα της 10ετίας» είπε ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως θα μηδενίσει το έλλειμμα. «Πιστεύω ότι είπε την αρλούμπα της δεκαετίας. Δηλαδή ότι μπορούμε να μηδενίσουμε το έλλειμμα, να παραιτηθούμε από το δάνειο, το οποίο με τόσους κόπους επιτύχαμε, και δεν ξέρω πού και πώς πορευόμενοι θα επιζήσουμε με τις στολές μας και τους πατριωτισμούς μας και τις αγιαστούρες μας. Ε, δεν γίνεται».

«Η κυρία Παπαρήγα έχει ως στρατηγικό σχέδιο τη διάλυση του κράτους…», πρόσθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με το ΚΚΕ, ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις τάξεις του Συνασπισμού έκρινε ότι «αυτός ο πολιτικός χώρος είναι από τη φύση του καταδικασμένος σε διασπάσεις και αδιέξοδα».

#TAGS MM