Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέο αντάρτικο από τη Β. Παπανδρέου – Βολές κατά Προβόπουλου – Στοχοποιεί τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Η κα Παπανδρέου για άλλη μία φορά έκανε αντάρτικο κατηγορώντας τις τράπεζες και αφήνοντας αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων αναφορικά με τους χειρισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος στο θέμα των ανοικτών πωλήσεων κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Βάσω Παπανδρέου.

Η κα Παπανδρέου κατηγόρησε τις τράπεζες τόσο για τη συμπεριφορά τους όσο και για τα bonus στελεχών των τραπεζών τα οποία όπως είπε δίνονται από την πίσω πόρτα, με τον κ. Νανόπουλο να τις απαντά ότι τα bonus δεν υπάρχουν για οποιοδήποτε στέλεχος από ένα επίπεδο και πάνω.

Ωστόσο, η κα Παπανδρέου έδειχνε να επιμένει διαψεύδοντας τον κ. Νανόπουλο και λέγοντας πως υπάρχουν και μέσω θυγατρικών και μάλιστα όπως τόνισε είναι και αφορολόγητα/

Ολόκληρη η ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων έχει ως εξής:

«Με βάση τις απαντήσεις και τα έγγραφα που κατατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Ερώτηση 10403/624/19.05.2010 που υποβλήθηκε στην Ελληνική Βουλή, έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

 * Το ζήτημα που θέσαμε με την ερώτησή μας είναι ιδιαιτέρως σοβαρό για να σκιαμαχεί κανείς και να αναλώνεται σε λεκτικά παιχνίδια και πολύ περισσότερο να προσπαθεί να παραπληροφορήσει τη Βουλή, καταθέτοντας στοιχεία διαφορετικά από αυτά τα οποία ζητήθηκαν.

* Η ΤτΕ για να στηρίξει την θέση της και την πρακτική που ακολούθησε, ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής δημοπρασίας και η διαδικασία της αυτοματοποιημένης επανα-εισαγωγής (recycling) είναι ένα τεχνικό ζήτημα, το οποίο απλώς διευκολύνει τις συναλλαγές επί ελληνικών ομολόγων και δεν συνδέεται με την κερδοσκοπική επίθεση εναντίον της ελληνικής οικονομίας, μας παρέχει στοιχεία από 01.11.2009 μέχρι 14.05.2010.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε